Anas Messaoudi pakt tiende zege in evenveel kampen

© Belga
20/06/2021

Anas Messaoudi heeft zaterdag in zaal Claridge in Brussel zijn tiende zege in tien duels gepakt bij de superwelters. Messaoudi haalde het van de Ier Keane McMahon, die na de vijfde van acht rondes in zijn hoek bleef zitten. Tijdens de boksavond All Eyez on Brussels II waren er voor het eerst opnieuw fans welkom.

Bij de welters haalde Abdelkarim Saboundji het met een technische KO in de tweede ronde tegen de Pool Oleksandr Mohilat. Steve Eloundou-Ntere, kampioen van de Vlaamse liga (VBL), triomfeerde bij de cruisergewichten op punten (60-52, 59-53, 59-53) tegen de Tsjech Jiri Svacina.

Hij beloofde na afloop voor de KO te gaan tijdens het Belgisch kampioenschap in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Kamel Kouaouch op 17 juli. Bij de lichtzwaargewichten blijft de Nederlander Chico Kwasi, een voormalig kickbokser, ongeslagen.

Hij won de vijfde kamp in zijn carrière op punten (78-74, 77-75, 79-73) van de Ier Tony Browne. Voor Browne was het de eerste nederlaag in zijn loopbaan na vier overwinningen.

Tenslotte waren er nog drie Ierse overwinningen. Superwelter Christian Preston sloeg zijn Tsjechische opponent Damian Jedreczek na vijftien seconden al KO. Lichtgewicht John Cooney en welter Ryan O'Rourke blijven ongeslagen in hun carrière na respectievelijk vijf en zeven kampen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni