© PhotoNews | Ook de jonge spits Mohammed Dauda kon Anderlecht geen overwinning bezorgen tegen Spartak Trnava.

Anderlecht geraakt ook in eigen huis niet voorbij Spartak Trnava

Godfried Roelant
© BRUZZ
29/11/2018

Anderlecht heeft thuis tegen Spartak Trnava geen revanche kunnen nemen voor de nederlaag in de heenwedstrijd (1-0, red.). Met een veredeld B-elftal bleef het steken op een 0-0-gelijkspel. Pas wanneer coach Vanhaezebrouck de youngsters Sambi, Amuzu en Verschaeren inbracht, kon een zo goed als leeg Constant Vanden Stockstadion zich even verwarmen aan het spel.

‘I just can’t get enough’ van de Britse rockgroep Depeche Mode schalt na afloop van de wedstrijd tegen Spartak Trnava door de boxen van het Astridpark. De huisdj van paars-wit heeft alvast gevoel voor humor, of was het pure ironie. Die kans is groot, want Anderlecht slaagde er niet in om revanche te nemen voor het fiasco in Trnava op de eerste speeldag van de Europa League. Toen ging paars-wit onderuit met het kleinste verschil. Het was het begin van een beschamende Europese campagne die na vanavond nog een zwarter randje krijgt.

Invalbeurt youngsters enige lichtpunt

Akkoord, Anderlecht was al uitgeschakeld na de 2-0-opdoffer op bezoek bij Fenerbahçe, maar van de Belgische recordkampioen verwacht je toch dat ze op een eervolle manier het Europese toneel willen verlaten. Die indruk gaf een door elkaar geschud Anderlecht alvast niet in de eerste helft. De jonge Dauda begon in de spits en werd pas na twintig minuten een eerste keer betrokken bij een paars-witte aanval. Makarenko stuurde hem diep, maar de jongeling bewaarde het overzicht niet en vergat Morioka die alleen voor doel stond. Het had zomaar de voorsprong kunnen zijn voor een tot dan toe matig Anderlecht.

Met nog een speeldag te gaan, blijft Anderlecht troosteloos laatste in een groep die het een paar jaar geleden altijd had gewonnen.

Het spelniveau zou er verder in de eerste helft niet op verbeteren. Na een afzwaaier van Kayembe en een schot van Musona dat hoog over ging, kreeg Spartak Trnava op het halfuur zijn enige grote kans van de match. Lawrence verslikte zich in de eigen zestien, waarna Bakos van de openingstreffer werd gehouden door Didillon. De tweede helft was zo mogelijk nog saaier dan de eerste. Tot een kwartier voor affluiten gebeurde er werkelijk niets.

De invalbeurt van de youngsters Verschaeren, Amuzu en Sambi Lokonga bracht daar gelukkig wat verandering in. Dat gedreven trio kwam nog het meest in de buurt van het winnende doelpunt, maar hun inspanningen werden niet beloond. Met nog een speeldag te gaan, blijft Anderlecht zo troosteloos laatste in een groep die het een paar jaar geleden altijd had gewonnen. Hopelijk voor de supporters kunnen coryfeeën als Pär Zetterberg de paars-witte machine weer laten draaien. Het is in ieder geval het plan van de nieuwe sportief directeur Michael Verschueren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Spartak Trnava, Europa League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni