| Opnieuw was Landry Dimata de redder van RSCA.

Anderlecht graait drie punten in het Waasland

TDN
© BRUZZ
04/11/2018

RSC Anderlecht is zondagavond met de volle buit teruggekeerd uit het Waasland. Dankzij topschutter Landry Dimata en de herboren kapitein Adrien Trebel voorkwam paars-wit nieuw puntenverlies op bezoek bij Waasland-Beveren. Het champagnevoetbal was ver zoek, maar RSCA zal na een turbulente week vrede nemen met de 1-2 overwinning.

Vanhaezebrouck schuwde de grote woorden niet na het 1-1 gelijkspel tegen Lokeren en Olivier Deschacht. Zijn ploeg schudde hij evenwel niet door elkaar. Ook Trebels buikspierblessure bleek mee te vallen, want de middenvelder kwam gewoon aan de aftrap.

Anderlecht moest op de Freethiel geen schrik hebben voor de parades van Davy Roef. De doelman mocht niet spelen tegen zijn Brusselse moederclub, die nog een deel van zijn loon betaalt. Morioka behoorde ook tegen zijn ex-club niet tot de selectie.

De jonge voorhoede van Vanhaezebrouck gunde Roefs vervanger Debaty geen opwarming. De match was nog maar drie minuten bezig of Dimata deed de netten al trillen. Door een voorafgaand duwtje werd de goal wel afgekeurd.

Het bleek slechts uitstel van executie, want meteen daarop lokte Dimata een strafschop uit. Verdediger Verstraete liet zijn been hangen en daar maakte de spits dankbaar gebruik van. Het kusje van Bakkali sprak boekdelen. Dimata zette de penalty zelf netjes om: 0-1.

20181104_Dimata_Anderlecht_PhotoNews

| Dimata trapt de 0-1 koeltjes voorbij de doelman.

Zonder zelf echt gevaarlijk te zijn, sleepte paars-wit zich probleemloos naar de rust. Die haalde Sven Kums niet. De aanvoerder moest geblesseerd naar de kant, Lokonga – het broertje van Paul-José Mpoku – mocht opdraven.

20181104_SvenKums_Anderlecht_PhotoNews

| Opnieuw kopzorgen voor Sven Kums, die na een halfuur gewisseld moest worden.

Rode kaart Milic

Net als in de eerste helft maakte Waasland-Beveren na de pauze gretig gebruik van tackles om het Anderlechtse spel te breken. Door de vele overtredingen lag het spel ook voortdurend stil en kon er geen tempo ontwikkeld worden.

Ondanks de viriele aanpak kwam de eerste rode kaart van de partij op naam te staan van Anderlecht. Milic moest na licht contact met Bizima gaan douchen. Een streng oordeel, maar paars-wit liet zich niet uit zijn lood slaan.

20181104_Milic_ANderlecht_PhotoNews

| Rode kaart voor Milic in de 73e minuut.

Trebel stelt zege veilig

Met nog 20 minuten te spelen en een numeriek onevenwicht barstte de wedstrijd los. Na een snelle counter trok RSCA de drie punten over de streep. Trebel duwde na voorbereiden van Lokonga en Dimata de 0-2 op het scorebord.

Waasland-Beveren oogste in de slotminuten wat het de hele match gezaaid had, want moest ook nog een rode kaart incasseren. Toch kon Didillon ook op de Freethiel zijn netten niet proper houden. Hij werd ongelukkig gevloerd door zijn verdediger Sanneh, die Trebel net was komen vervangen.

Zo knoopt Anderlecht na 1 op 6 tegen Eupen en Lokeren opnieuw aan met de overwinning. Maar al voor de zevende keer op rij werd de nul niet gehouden en overtuigend was de overwinning ook niet. Het champagnevoetbal waarvan Coucke droomt, is nog ver weg.

20181104_Dimata_Trebel_Anderlecht

| Doelpuntenmakers Trebel en Dimata.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Landry Dimata, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni