Olivier Deschacht zadelt Anderlecht met kater op

© Photo News
| Oli speelde 17 jaar voor Anderlecht. Bij zijn terugkeer smeerde de 37-jarige verdediger zijn ex-club een gelijkspel aan.

RSC Anderlecht is er donderdag voor eigen publiek niet in geslaagd te winnen van degradatiekandidaat Lokeren. Na een nederlaag in Eupen bleef paars-wit in het Constant Vanden Stockstadion steken op een 1-1 gelijkspel. Alsof het in de sterren geschreven stond, scoorde Olivier Deschacht bij zijn terugkeer naar het Astridpark het openingsdoelpunt.

Onder het goedkeurende oog van RSCA-legende Per Zetterberg wielervirtuoos en voormalig Anderlecht-belofte Remco Evenepoel de aftrap. De Brusselaars hadden na de nederlaag in Eupen wat goed te maken, maar de schijnwerpers waren vooral gericht op Deschacht.

Matige eerste helft

De 37-jarige verdediger speelde zeventien jaar voor Anderlecht, maar moest afgelopen zomer beschikken. Marc Coucke zette de lijnen uit en de nieuwe voorzitter liet geen ruimte voor sentiment. Deschacht vond wel onderdak bij Lokeren. Toch werd hij met het verdiende respect opnieuw onthaald in Anderlecht.

Dimata en Bakkali maakten in de voorhoede opnieuw de dienst uit, maar Anderlecht kon rode lantaarn Lokeren niet meteen bij de keel grijpen. Na een slaapverwekkende studieronde zorgde Makarenko op slag van rust voor het eerste gevaar. Zijn uithaal spatte uiteen op de dwarsligger.

Deschacht en Dimata

RSCA kwam beter uit de kleedkamers, maar kreeg al snel een koude douche te verwerken. Wie anders dan Olivier Deschacht kopte Lokeren uit een hoekschop op voorsprong. Elf keer scoorde de verdediger voor paars-wit, maar nu nekte hij de Brusselaars. Uit respect liet hij het gejuich achterwege, de thuisaanhang trakteerde het ouderdomsdeken op een hartverwarmend applaus.

Anderlecht kwam op het uur langszij via Dimata, die vijf minuten later ook nog op de lat kopte. De 2-1 hing lange tijd in de lucht, maar Sven Kums liet de beste kans van de partij liggen. De Lokerense defensie kwam nadien niet meer in de problemen.

Met een punt schiet Hein Vanhaezebrouck weinig op. Leider Genk loopt al 9 punten weg van de Belgische recordkampioen. Het zal "Oli" een worst wezen, al is Lokeren ook nog niet verlost van degradatiezorgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?