| Ook Sven Kums weet het even niet meer.

Anderlecht loopt een blauwtje in Eupen

TDN
© BRUZZ
28/10/2018
Updated: 29/10/2018 06.32u

Anderlecht heeft zondagavond een unieke kans om dichter te sluipen bij KRC Genk en Club Brugge de nek omgewrongen. De troepen van Hein Vanhaezebrouck speelden een desastreuze eerste helft en gaan met 2-1 onderuit op het veld van Eupen.

Goudhaantjes Bakkali, Dimata en Saelemaelers waren nergens te bespeuren op de Kehrweg. De eerste was ziek, de tweede geblesseerd en de derde geschorst. De namen van hun vervangers luidden Musona, Santini en Najar.

Geen doelpunten in geschenkverpakking meer, predikte Hein Vanhaezebrouck voor de aftrap. De blunders van Gerkens in Europa en Trebel tegen Cercle Brugge zaten nog vers in het achterhoofd van de oefenmeester.

Anderlecht ontsnapt

Het pleidooi viel bij Bornauw in dovemansoren, want al in de eerste minuten speelde de verdediger met vuur. Doelman Didillon kon zijn korte terugspeelbal nog net uit de voeten van een alerte Keite glijden.

Niet veel later ontsnapte paars-wit opnieuw. Vanop zo’n 30 meter vuurde Garcia - onthoudt de naam - een vrije trap met vreemde curve af op de kooi van Didillon. De Franse goalie was geklopt, maar werd gered door zijn paal.

Eupens delirium

Halverwege de eerste helft viel het dubbeltje aan de andere kant. Garcia mocht opnieuw aanleggen en zag zijn schot via het hoofd van Bornauw tegen de netten gaan: 1-0. Vijf minuten later keek paars-wit tegen een dubbele achterstand aan. Garcia stuitte nog op Didillon, maar de rebound was voor Toyokawa. Het Eupens delirium was nabij.

Bij Anderlecht liep intussen alles fout. De creativiteit van Bakkali werd gemist, maar ook de onnodige slordigheden stapelden zich op. Een hulpeloze Didillon raakte gefrustreerd en verkocht Toyokawa een duw. Een voortdurend ijsberende en foeterende Vanhaezebrouck schreeuwde zijn keel schor.

Frisse moed

Met invallers Makarenko en Saïef en aanvallende intenties maakte Anderlecht een betere indruk na de rust. Eupen kampeerde zowaar op de eigen helft. Musona zorgde voor de eerste gekadereerde bal van RSCA, zijn kopbal stierf op de paal.

Anderlecht kreeg de bal, maar deed er bitterweinig mee. Met nog een kwartier te spelen viel er plots wel een doelpunt uit de lucht. Met het betere vliegwerk duikte Santini naar een voorzet om het leer onhoudbaar in het dak van het doel te koppen. Zijn negende van het seizoen, al dateert de achtste al van een maand geleden.

Geen 2-2

Een afstandsschot van Makarenko zoefde maar net naast. Invaller Dauda kreeg in de slotminuten nog een uitgelezen kans om een punt te redden, maar besloot te zwak in de armen van Van Crombrugge. Het zou niet meer lukken voor Anderlecht.

In plaats van in te lopen op concurrenten Genk en Brugge, sluit paars-wit het weekend zelfs af met punten- en gezichtsverlies. Het was de eerste keer ooit dat Anderlecht verloor van Eupen. Of hoe de crisis plots helemaal terug is.

20181028_IvanSantini_Anderlecht_PhotoNews

| Ivan Santini kan eindelijk weer scoren, maar het levert RSCA niets op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RSC Anderlecht , Voetbal, KAS Eupen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni