Anderlecht huurt centrale verdediger van Manchester City

© Photonews
| Philippe Sandler speelde afgelopen jaar onder Pep Guardiola bij Manchester City.

Maandag zou Anderlecht de komst van Philippe Sandler officialiseren, melden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De Nederlandse verdediger wordt gehuurd van Manchester City.

Tijdens het oefenduel van Anderlecht met Ajax zou Sandler al gespot zijn. Maandag worden de details afgerond en vanaf dan speelt de 22-jarige centrale verdediger een jaar in het paars-wit.

Bij Manchester City was Sandler afgelopen jaar ploeggenoot van huidig Anderlecht-speler/coach Vincent Kompany. Sandler speelde dat seizoen maar twee duels voor de eerste ploeg van de Citizens, in de FA Cup en de League Cup. Voor Kompany bleek dat echter voldoende om hem naar Anderlecht te halen.

Te licht voor Ajax

Voor hij in 2018 voor 3 miljoen door Manchester City aangekocht werd, speelde Sandler bij Ajax en PEC Zwolle. Bij de Amsterdammers doorliep hij de jeugdopleiding, maar voor de eerste ploeg werd hij te licht bevonden. Sandler stapte transfervrij over naar PEC Zwolle, waarvoor hij 30 wedstrijden in de eredivisie speelde.

De 3 miljoen die de middenmoter in de eredivisie vervolgens voor hem incasseerde, was een clubrecord. Dat de stap van PEC Zwolle naar Manchester City te groot zou zijn om direct een basisplaats te verdienen in de Engelse miljoenenploeg, mag niet verbazen. Bij Anderlecht moet Sandler opnieuw aan spelen toekomen.

Afslanken

Daarvoor moet hij de concurrentie aangaan met maar liefst zes andere centrale verdedigers. Anderlecht zit met Kompany, Kara, Lawrence, Milic, Sanneh en Bornauw nogal ruim in de defensieve krachten.

De verwachting is evenwel dat de 35-koppige selectie nog zal afslanken. Het Nieuwsblad meldde maandag dat onder meer Kara en Trebel met de B-ploeg moeten trainen. Zij kunnen met andere woorden beter op zoek gaan naar een nieuwe ploeg.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?