Anderlecht kondigt Van Crombrugge aan als nieuwe doelman

© RSCA
| Hendrik Van Crombrugge.

Hendrik Van Crombrugge wordt de nieuwe doelman van Anderlecht. De 26-jarige Belg komt over van Eupen en moet de Fransman Thomas Didillon vervangen.

Verschillende media maakten donderdagochtend al gewag van de op hand zijnde transfer, waarmee zo'n 2 miljoen euro gemoeid zou zijn. Van Crombrugge had in Eupen nog een contract voor een jaar. Bij Anderlecht tekent hij voor 4 jaar.

Van Crombrugge speelde sinds 2013 voor Eupen, waar hij uitgroeide tot een van de betere keepers van de Jupiler Pro League. Het leverde hem in juni zelfs een selectie bij de Rode Duivels op. De transfer naar Anderlecht is een nieuwe stap omhoog voor de Leuvenaar.

Meevoetballende doelman

Van Crombrugge moet bij Anderlecht Thomas Didillon vervangen. Op hem kwam na de verloren eerste competitiewedstrijd tegen KV Oostende behoorlijk wat kritiek vanwege zijn onrustige spel aan de bal. Het nieuwe spelsysteem dat speler-coach Vincent Kompany wil spelen, vergt een meevoetballende doelman.

Tijdens een persconferentie donderdagmiddag met T1 Simon Davies, kon hij nog niet ingaan op de komst van Van Crombrugge. Wel sprak hij over de rol van de doelman bij het nieuwe Anderlecht. "Natuurlijk is het belangrijk dat we een goed meevoetballende keeper hebben. Ons spelsysteem is gebaseerd op balbezit en daarbij is de doelman één van de elf jongens die moet meespelen. Maar het duurt een tijdje om dat systeem onder de knie te krijgen."

Van Crombrugge, die zich bij laagvlieger Eupen vooral onderscheidde met knappe reddingen, moet die rol van meevoetballende doelman nu gaan vervullen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?