| Isaac Kiese Thelin kiest voor een nieuw avontuur in Duitsland.

Isaac Kiese Thelin (26) maakt niet langer deel uit van de kern van RSC Anderlecht. De Zweedse spits verkiest een uitleenbeurt van een jaar met aankoopoptie bij de Duitse eersteklasser Bayer Leverkusen 04. Thelin speelde 25 wedstrijden voor paars-wit, maar kwam daarin slechts twee keer tot scoren.

Bij Anderlecht geraakte Thelin, die in 2017 neerstreek in het Astridpark, niet aan speelminuten en dus werd de spits op overschot vorig seizoen voor een jaar uitgeleend aan Waasland-Beveren.

Daar groeide de Zweed wel naar zijn beste niveau toe en wist hij in 35 wedstrijden maar liefst 19 doelpunten te maken. Het leverde hem een selectie op voor het WK in Rusland, waar Zweden er pas uitging in de kwartfinales tegen Engeland.

Gekozen voor Santini en Dimata

Toch behoorde een terugkeer naar de moederclub niet tot de mogelijkheden. De aankoop van de spits werd nog geregeld door oud-sportief directeur Herman Van Holsbeeck en dat speelde niet in het voordeel van Thelin.

Het nieuwe bestuur koos met Ivan Santini en Landry Dimata resoluut voor twee nieuwe aanvallers. En met succes, want samen scoorden ze in de eerste twee matchen van het nieuwe seizoen al negen keer.

Rugnummer van clublegende

Thelin kiest daarom voor een nieuw avontuur. Hij wordt opnieuw voor een jaar uitgeleend, dit keer aan de Duitse subtopper Bayer Leverkusen. Maar nu staat er wel een aankoopoptie in het contract van Thelin, waardoor het nu wel tot een definitieve overgang kan komen aan het einde van het seizoen.

In Leverkusen treft hij met Leon Bailey, ex-Racing Genk, nog een speler die de Belgische eerste klasse goed kent. In de spits zal hij de concurrentie moeten aangaan met de Argentijn Lucas Alario en de Duitser Kevin Volland. Thelin krijgt er het rugnummer 11 van clublegende Kießling, die vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Isaac Kiese Thelin, Bayer 04 Leverkusen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni