Anderlecht moet 5.000 euro betalen voor dubbele rol van Kompany

© PhotoNews
| Vincent Kompany, na de verloren wedstrijd van Anderlecht tegen Kortrijk, begint het seizoen met een teleurstellende 2 op 12.

Anderlecht moet een boete van 5.000 euro betalen voor de rol van Vincent Kompany als speler-manager. De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond concludeert dat de Rode Duivel wel degelijk hoofdtrainer was bij paars-wit.

Kompany was tot en met 26 september wel degelijk trainer van RSCA, hoewel de verdediger daar niet het geschikte diploma voor heeft. Simon Davies was slechts de handpop van de Rode Duivel. Dat concludeert de licentiecommissie, die de maximumboete van 5.000 euro oplegt aan Anderlecht. De proflicentie komt niet in gevaar.

Twee weken geleden ontkende Anderlecht nog in alle talen dat Kompany de T1 was op Neerpede. "Hij speelt vooral een inspirerende rol, maar Davies zet de lijnen uit", aldus CEO Van Biesbroeck toen. Intussen haalde de Brusselse recordkampioen met Frank Vercauteren al een hoofdcoach met ervaring en het vereiste Pro Licence-diploma.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?