Anderlecht neemt al afscheid van trainer Rutten

© PhotoNews
| Fred Rutten, voormalig hoofdtrainer van RSC Anderlecht, op training.

Sneller dan verwacht maakt RSC Anderlecht een einde aan de samenwerking met de Nederlandse trainer Fred Rutten. Er circuleerden vanmorgen al geruchten over een mogelijk vertrek van de Anderlecht-coach. Volgens de club heeft Rutten laten weten dat hij zelf liever geen deel meer wil uitmaken van het sportieve plan van Anderlecht volgend seizoen. Rutten (56 jaar) was nog maar aan de slag op Neerpede sinds januari dit jaar, hij coachte de ploeg amper 13 wedstrijden.

"Na drie dagen van discussie tussen de directie en de trainer, heeft de trainer laten verstaan niet langer deel te willen uitmaken van het sportieve plan volgend seizoen", geeft RSCA mee in een communiqué. Rutten verlaat met onmiddellijke ingang de club.

Dieperik in

De Nederlander Fred Rutten was nog maar sinds januari aan de slag op Neerpede. Zijn komst was al niet onbesproken, omdat Anderlecht ook verregaande onderhandelingen voerde met de Deense coach Kasper Hjulmand.

Rutten slaagde er toch in om via een hobbelig parcours Anderlecht naar Play-off 1 te loodsen. Maar in die nacompetitie tuimelde RSCA de dieperik in, met als bedenkelijke uitschieter het optreden van de Paars-witte fans op Sclessin afgelopen vrijdag. Rutten verloor met z'n ploeg drie keer op rij, en na de onlusten tegen Standard komt daar dus hoogstwaarschijnlijk nog een vierde nederlaag bij.

De directie looft wel nog de "houding en fair-play" van Rutten en wenst, zoals het hoort, de Nederlander nog succes in z'n verdere carrière.

Fred Rutten, de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht met sportdirecteur Michael Verschueren en Frank Arnesen, technisch directeur
© PhotoNews
| Toen als nog peis en vree leek: Fred Rutten bij zijn officiële voorstelling met Frank Arnesen (links) en Michael Verschueren (rechts).

Jonge spelers

Het ziet er naar uit dat assistent Karim Belhocine nu, zoals na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck, het roer zal overnemen. Anderlecht geeft nog mee dat de club het beste wil maken van de resterende zes wedstrijden in Play-off 1 en de kans zal geven aan een aantal jonge spelers.

Anderlecht ontvangt AA Gent op Paaszondag in het Astridpark. Voor die wedstrijd kondigde burgemeester Tomas eerder al extra veiligheidsmaatregelen aan, naar aanleiding van het gedrag van RSCA-fans in Luik.

Een kort overzicht van de korte loopbaan van Rutten bij Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?