‘Anderlecht petanquehoofdstad’

© brusselnieuws.be
24/01/2012
De gemeente Anderlecht wil tegen 2014 een boulodroom met twaalf petanquebanen bouwen, en in 2018 het wereldkampioenschap binnenhalen. De oppositie spreekt van pure demagogie.

Tegen 2014 moet er in de Peterboswijk een boulodroom staan met twaalf overdekte en tien buitenbanen. De kostprijs wordt geraamd op 715.000 euro, waarvan de Franstalige Gemeenschapscommissie Cocof 60 procent zou betalen en de gemeente Anderlecht 40 procent. Om het project te realiseren moet een aangrenzend voetbalveld in een andere richting aangelegd worden. Er komt ook een basketbalplein. Het plan wordt donderdag gestemd tijdens de gemeenteraad.

"Dit project is intercultureel en intergenerationeel. Het komt tegemoet aan de grote vraag naar sportinfrastructuur en zal ook de sociale cohesie versterken in de moeilijke wijk die Peterbos is," zegt schepen van Openbare Werken Mustapha Akouz (PS). "De eerdere aanleg van petanquebanen overal in de gemeente is een groot succes. Daarom maken we het nu mogelijk om de sport op een hoger niveau te beoefenen. Veel clubs zullen speciaal daarvoor naar Anderlecht afzakken. Tegen 2018 willen we het wereldkampioenschap hier organiseren en misschien zelfs een wereldkampioen hebben."

Voor oppositielid Walter Vandenbossche (CD&V) gaat het om "pure demagogie". "De Cocof is virtueel failliet en zal de middelen nooit kunnen vrijmaken. En Anderlecht heeft zo veel financiële problemen," zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik denk dat het gemeentebestuur zich beter op haar kerntaken zou richten, zoals dienstverlening aan de bevolking."

"Meneer Vandenbossche geloofde ook niet in ons project om in alle wijken kleinere banen aan te leggen. Nu zijn er al 93," reageert Akouz. "Het project heeft de steun van het hele college en ook andere gemeenten staan erachter."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni