| Vervoegt Standard-winger Edmilson binnenkort de paars-witte rangen?

Anderlecht roert zich op de transfermarkt

MD
© BRUZZ
03/01/2018

Na een tegenvallend seizoensbegin moet RSC Anderlecht vol aan de bak op de transfermarkt, wil de club nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd dit seizoen. De komst van Marc Coucke als voorzitter leek aanvankelijk de wintermercato te zullen bemoeilijken, maar nu krijgt manager Herman Van Holsbeeck toch het vertrouwen om zich over de transferdossiers te ontfermen. En zo liggen er meteen enkele op stapel.

Huidig manager Herman Van Holsbeeck liet zich na de voorstelling van Marc Coucke als nieuwe eigenaar van de club meteen bijzonder kritisch uit. Niet over Coucke zelf, wel over het machtsvacuüm dat dreigde tot de nieuwe voorzitter zijn functie zou opnemen, namelijk 1 maart. Van Holsbeeck gaat als manager normaal zelf over de transferdossiers, maar zijn positie is bijzonder onzeker geworden.

Toch krijgt Van Holsbeeck alvast nog deze wintermercato het vertrouwen van de huidige raad van bestuur, schrijft Het Nieuwsblad. Het is dus het ‘oude’ team van aandeelhouders, de voorzitter en de manager die zich zullen roeren op de transfermarkt. Van Holsbeeck zou die rol zelf wel nog moeten aanvaarden, maar gezien de noodzaak aan vers bloed bij RSC Anderlecht – pas derde en 13 punten achterstand op leider Club Brugge – lijkt dat een uitgemaakte zaak.

Stanciu RSCA

| De recordaankoop van RSC Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Sparta Praag.

Over naar de dossiers dan. Waar Anderlecht vooral op zoek moet naar een nieuwe centrumspits, zag de club al zo ééntje richting uitgang gaan. De uitleenbeurt van de Sloveen Robert Beric werd vroegtijdig afgebroken zodat de spits opnieuw zijn moederclub Saint-Etienne kon vervoegen op winterstage.

En ook Nicolae Stanciu – de man van 10 miljoen, weet u wel – is zo goed als zeker op weg naar de uitgang, al zal Anderlecht zelfs niet in de buurt komen van de recordsom die het destijds betaalde voor de Roemeen. Sparta Praag zou maximaal 3 à 4 miljoen euro veil hebben voor de middenvelder. Die andere Roemeen Chipciu had ook een transfer in gedachten, maar zou door de blessure van Najar niet mogen vertrekken van RSCA.

Vier spitsen in beeld

Maar uiteraard ligt de prioriteit van de club bij het aantrekken van nieuwe spelers. Volgens verschillende media heeft paars-wit zijn oog laten vallen op dribbelkont Junior Edmilson van Standard Luik. Maar ook de Japanner Ryota Morioka zou in beeld zijn. De revelatie van Waasland-Beveren zou minstens 1,5 miljoen – het bedrag van zijn afkoopclausule – moeten kosten.

RSCA kijkt ook verder dan de eigen competitie. Al mag het ambitieuze plan om de Kroatische international Marko Pjaca bij Juventus weg te plukken op huurbasis, wel al opgeborgen worden nu de speler op weg lijkt naar het Duitse Schalke 04. Maar waar Anderlecht vooral nood aan heeft heeft, is een spits die Teodorzcyk uit zijn lijden moet verlossen.

In dat opzicht komen volgens Het Nieuwsblad de Portugees Gonçalo Paciencia (uitgeleend door Porto aan Vitoria Setubal) en de Ghanees Richmond Boakye (Rode Ster Belgrado) in beeld, al zijn dat geen eenvoudige dossiers. Anderlecht springt ook in de dans voor twee oude bekenden: de Belg Landry Dimata (ex-KV Oostende, nu Wolfsburg) en Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht, nu Newcastle) zijn mogelijke doelwitten.

Morioka Waasland-Beveren

| Seizoensrevelatie Morioka verschijnt op de paars-witte radar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, Junior Edmilson

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni