Anderlecht-spelers Doku en Dimata krijgen eerste selectie bij Rode Duivels

© PhotoNews
| Jérémy Doku wordt door Martinez omschreven als 'een uitzonderlijk talent'.

Roberto Martinez heeft dinsdag zijn 29-koppige selectie bekendgemaakt voor de Nations League-duels van de Rode Duivels in Denemarken (5 september) en thuis tegen IJsland (8 september). De namen van Jérémy Doku en Landry Dimata zijn nieuw. Voor beide Anderlecht-spelers is het hun eerste selectie voor de Rode Duivels.

In vergelijking met de interlands van november vorig jaar tegen Rusland en Cyprus vieren Koen Casteels (Wolfsburg), Jan Vertonghen (Benfica) en Thomas Meunier (Dortmund) hun terugkeer. Het drietal was destijds geblesseerd. Jeremy Doku en Landry Dimata van RSC Anderlecht zijn er voor het eerst bij.

"De selectie voor de septemberwedstrijden is altijd een goede gelegenheid jonge spelers bij de groep te halen," legde Martinez zijn keuze uit. "Veel spelers hebben veel gespeeld. Anderen komen terug uit vakantie. Doku is voor mij een uitzonderlijk talent. Hij kan in het moderne voetbal een ploeg zeer veel bijbrengen. Wat Dimata betreft, hij heeft een specifiek profiel. Hij kende bij Anderlecht een goede voorbereiding en scoorde al twee maal in drie competitiewedstrijden. We volgen hem al lang, maar door blessures kon hij er nog nooit bij zijn. Hij is dit seizoen heel sterk teruggekomen."

Verder had de bondscoach ditmaal geen plaats in zijn selectie voor aanvallers Christian Benteke (Crystal Palace), Maxime Lestienne (Standard) en Michy Batshuayi (Chelsea). Matz Sels (Strasbourg) en Adnan Januzaj (Real Sociedad) zijn er niet bij door blessures.

"Batshuayi en Benteke zijn er niet bij, omdat we rechtstreeks contact gehad hebben met hun clubs. Na overleg bleek het beter dat ze het trainingskamp met hun ploeg niet verlieten. Het is geen voetbaltechnische beslissing. Benteke behoort tot onze plannen, Batshuayi heeft een moeilijk seizoen, maar heeft veel krediet door wat hij eerder deed voor de nationale ploeg."

Geen Kompany meer

Vincent Kompany is er uiteraard ook niet bij. Hij kondigde vorige week zijn afscheid aan en werd hoofdcoach van Anderlecht. De bondscoach riep wel sterspelers Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku op. Daar was vooraf twijfel over. Lukaku speelde vorige week vrijdag nog de Europa League-finale met Inter. De Bruyne klaagde al over de drukke kalender en verwacht eerstdaags met vrouw Michelle zijn derde kindje.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?