Anderlecht wint twee oefenmatchen tegen STVV

© Photonews
| (archiefbeeld)

RSC Anderlecht heeft zaterdag aan het langste eind getrokken tegen STVV in twee oefenwedstrijden van 60 minuten, die op Neerpede achter gesloten deuren plaatsvonden. In de eerste partij haalden de Brusselaars het met 2-0, in de tweede match ging Sint-Truiden met 1-0 onderuit.

In de 36e minuut van de eerste match kwam paars-wit op voorsprong dankzij een owngoal van Jorge Teixeira. Vincent Kompany kopte de 2-0 tegen de netten.

Met nieuwe teams op het veld in de tweede wedstrijd maakte de van Racing Genk overgekomen Ilias Takidine (48.) de enige goal van de partij, nadat Landry Dimata op de paal had getrapt. Dimata lijkt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw inzetbaar voor Anderlecht, na een afwezigheid van anderhalf jaar omwille van blessureleed. In het slot van de wedstrijd kreeg Mory Konaté nog een rode kaart voor een overtreding op Dimata.

Na een positieve coronatest van de 17-jarige Rein Van Helden, die bij STVV meetraint bij de A-kern tijdens de voorbereiding op het komende seizoen, beslisten beide clubs in onderling overleg toch de oefenwedstrijd te laten doorgaan.

Volgende week zaterdag geeft Anderlecht het Franse Saint-Etienne partij. De volgende oefenpot van STVV staat diezelfde dag op het programma, tegen Beerschot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?