Anderlecht zet Luc Devroe aan de deur

© PhotoNews
| Michael Verschueren en Luc Devroe op de tribune van RSC Anderlecht in november 2018: toen was er nog geen sprake van Frank Arnesen en stond de samenwerking nog niet ter discussie.

De directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met Luc Devroe stop te zetten. Dat laat paars-wit weten in een persbericht. "We willen Luc bedanken voor het werk voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", aldus Michael Verschueren.

Voorzitter Marc Coucke had Luc Devroe meegenomen uit Oostende, waar hij sportief directeur was. In Anderlecht zou Devroe Herman Van Holsbeeck opvolgen, maar dat werd geen succes, onder meer door een teleurstellende eerste transferperiode voor Devroe. Zo konden Vranjes en Bubacarr Sanneh, een van de duurste transfers ooit voor paars-wit, niet overtuigen.

Michael Verschueren nam de rol van Devroe over. Beiden zouden samenwerken in een 'sportieve cel', maar Devroe kreeg geen grote rol meer, te meer door de komst van technisch directeur Frank Arnesen in januari dit jaar.

"We willen Luc bedanken voor het werk dat hij geleverd heeft", zegt Verschueren. "We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?