© Photo News | Yari Verschaeren

Anderlechtspeler Yari Verschaeren mag bij de Rode Duivels spelen

EC
© Belga
30/08/2019

Roberto Martinez heeft Yari Verschaeren (Anderlecht) opgenomen in zijn groep voor de EK-kwalificatiewedstrijden in en tegen San Marino (6 september in Serravalle) en Schotland (9 september in Glasgow). Voor Verschaeren is het de eerste selectie voor de Rode Duivels.

"Mijn keuze voor Yari is er één voor zijn kwaliteiten", legde de bondscoach uit tijdens een persconferentie. "Zijn leeftijd is niet belangrijk. Yari is bij zijn club ondanks zijn jeugdige leeftijd al heel belangrijk."

Verschaeren is pas achttien jaar oud, maar volgens Martinez moet "heel het Belgisch voetbal uitkijken naar zijn ontwikkeling". Verschaeren speelde afgelopen zomer ook bij de Belgische beloften.

"Hij verdient het om bij deze groep te zijn", zei Martinez. "Yari is een enorm talent en we kijken er naar uit hem te kunnen omringen door meer ervaren spelers. Yari is de toekomstige ambassadeur van het Belgische voetbal. Het was prachtig om te zien hoe hij zijn studies met het voetbal combineerde. In zijn hoofd is hij heel standvastig. Zijn karakter is heel belangrijk. Hij steekt zich nooit weg op het veld. Daarom komt deze selectie niet te vroeg."

Wissels

Behalve Verschaeren mag ook Benito Raman (Schalke 04) voor het eerst meespelen met de nationale ploeg.

Vaste waarden als Vincent Kompany, Axel Witsel en Timothy Castagne ontbreken door blessures. Eden Hazard, bij Real Madrid out met een dijblessure, en zijn broer Thorgan (die met de rib sukkelt), zijn er wel bij.

België heeft na vier wedstrijden het maximum van 12 punten en leidt daarmee in groep I voor Rusland (9 op 12), Kazachstan en Schotland (6 op 12), Cyprus (3 op 12) en San Marino (0 op 12). De top twee plaatst zich rechtstreeks voor Euro 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Yari Verschaeren, Rode Duivels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni