| De eerste overwinning van 2019 is een feit.

Basic-Fit Brussels raast ook in 2019 door basketbalcompetitie

TDN
14/01/2019

Basic-Fit Brussels heeft 2019 ingezet met een nieuwe zege. De troepen van Serge Crevecoeur boekten op het parket van Bergen hun zevende overwinning op rij in de Belgische basketbalcompetitie. Het werd zaterdag 67-79.

Brussels had het op bezoek bij Bergen, de tweede in het klassement, aanvankelijk niet onder de markt. De Henegouwers liepen in het eerste kwart zes punten uit. Aan de rust was de kloof bijna gedicht: 33-31.

Na de pauze toonden de manschappen van Crevecoeur een ander gelaat. Er werd beter verdedigd, waardoor Brussels op de tegenaanval veel punten scoorde. Vooral onder de ring bleken de bezoekers een maatje te groot.

Uitblinkers waren Caleb Walker (14 punten, 5 rebounds en 3 assists) en Amaury Gorgemans. De invaller dichtte in het tweede kwart eigenhandig de kloof. Tegen zijn ex-club scoorde Gorgemans 15 punten en plukte hij 6 rebounds.

Na een moeilijke competitiestart staat Brussels opnieuw op de rails. Hun zevende competitiezege op rij betekent ook de derde plaats in het klassement. De Brusselaars verloren slechts drie keer, enkel Oostende (2 nederlagen) doet beter.