Basketbaltornooi Brussel
© Facebook Basic-Fit Brussels | Basic-Fit in actie (archiefbeeld).

Basketbalploeg Basic-Fit Brussels ging onderuit tegen Oostende. De competitiematch werd afgesloten met 79-52. “Ik vond Oostende niet eens gigantisch sterk, wij speelden gewoon zeer zwak,” zegt speler Aleksander Lichodzijewski tegen Het Laatste Nieuws.

In mei speelde Brussels nog de finale van de play-offs tegen Oostende. Zeven maanden later gaat de ploeg onderuit tegen de spelers aan de kust. Te veel Brusselse balverliezen maakten dat al bij de rust een 39-25-voorsprong was uitgebouwd. Na de pauze werd de kloof enkel maar groter.

"In het begin van de match kwamen we vijf punten voor. Je denkt dan dat je goed uit de startblokken bent gekomen, maar binnen de kortste keren kregen we het deksel op de neus. In de eerste twaalf minuten leden we tien keer balverlies. Tegen een topploeg als Oostende vraag je dan om problemen. Het vertrouwen smolt als sneeuw voor de zon. Ik vond Oostende niet eens gigantisch sterk, wij speelden gewoon zeer zwak. We lieten hen te snel in de wedstrijd komen door hen lay-ups en fastbreaks toe te laten," reflecteert speler Aleksander Lichodzijewski op de wedstrijd tegen Het Laatste Nieuws.

De komende weken neemt Basic Fit het op tegen Bergen, Luik en Willebroek. Die wedstrijden zullen beslissend zijn voor het vervolg van de competitie. “We moeten ons focussen op de zevende plaats. Als we achtste worden, moeten we het immers direct tegen Oostende opnemen in de eindstrijd,” zegt Lichodzijewski nog. “We moeten ons gewoon mentaal herpakken. Deze groep is het niet gewoon om te verliezen. De knop moet omgedraaid worden, zodat er toch nog iets gemaakt kan worden van deze campagne. Daar is het nog niet te laat voor."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Basic-Fit Brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni