Vincent Kompany.

BBC roept Kompany uit tot beste buitenlandse verdediger ooit in Engeland

© Belga
24/03/2019

In een verkiezing van de Britse openbare omroep BBC werd Vincent Kompany door de fans verkozen tot beste buitenlandse verdediger aller tijden in de Premier League. De Rode Duivel moest vrede nemen met twee procent van de stemmen, maar geen enkele verdediger scoorde beter.

De Fransman Thierry Henry werd uitgeroepen tot de beste buitenlander aller tijden in de Engelse voetbalcompetitie. De voormalige assistent-bondscoach van België kreeg 45 procent van de stemmen achter zijn naam. Hij haalde het van Cristiano Ronaldo (14 procent) en Eric Cantona (12 procent).

Rode Duivel Vincent Kompany moest het met twee procent van de stemmen doen, maar zo werd hij wel de verdediger met de meeste stemmen achter zijn naam. De Brusselaar haalde het van de Serviër Nemanja Vidic en de Nederlander Jaap Stam.

Tien jaar Manchester City

De intussen 32-jarige Kompany groeide op in Brussel en genoet zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht. Bij paars-wit debuteerde hij ook als profspeler. Na een korte periode bij Hamburg (2006-2008) kwam hij bij de Engelse grootmacht Manchester City terecht. 'Vince The Prince' speelt daar intussen meer dan tien seizoenen.

Voor de verkiezing had de BBC een expertenpanel met daarin topschutter aller tijden Alan Shearer, Chris Sutton, Ruud Gullit en New York Times-journalist Rory Smith een dertienkoppige shortlist laten opstellen, met daarop drie doelmannen, drie verdedigers, drie middenvelders en vier aanvallers.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Sporting Flagey, Vincent Kompany, Premier League, bbc

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni