Belg loopt niet warm voor uitwuifwedstrijd Rode Duivels

© PhotoNews
| Jonge supporters voor de Rode Duivels.

Slechts 30.000 mensen kochten een ticketje voor de laatste oefenmatch van de Rode Duivels tegen Costa Rica. Woordvoerder van de Belgische voetbalbond (KBVB) Pierre Cornez nuanceert de lage opkomst. “In elk ander stadion van een ploeg uit de Belgische eerste klasse is er dan geen zitje meer over.”

Een zoutloos gelijkspel tegen Portugal en een gemakkelijke 3-0-overwinning tegen een zwak Egypte. De Rode Duivels hebben de fans nog niet echt kunnen verwennen. Tegen Costa Rica heeft de nationale ploeg vanavond een laatste kans om een glansprestatie neer te zetten vooraleer ze naar Rusland afzakken om er deel te nemen aan het WK.

'30.000 blijft behoorlijk aantal’

Maar de ticketverkoop verloopt stroef. De KBVB verwacht vanavond ongeveer 30.000 supporters in het Koning Boudewijnstadion. “Dat lijkt weinig, maar is ook niet zo onverwacht. Een heleboel fans maken de verplaatsing naar Rusland. Vaak gaan deze mensen dan niet nog eens geld uitgeven voor een wedstrijd in Brussel”, zegt woordvoerder Pierre Cornez van de Belgische voetbalbond (KBVB).

Cornez ziet in tegenstander Costa Rica ook een mogelijke verklaring voor de lege plaatsen. “Begrijp mij niet verkeerd, dat is een uitstekende ploeg, maar het land spreekt misschien niet zo tot de verbeelding als pakweg Portugal. 30.000 toeschouwers is trouwens nog altijd een behoorlijk aantal. In elk ander stadion van een ploeg uit de Belgische eerste klasse is er dan geen zitje meer over.”

WK begint maandag

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd op het WK in Rusland op maandag 18 juni om 17 uur tegen Panama. Daarna volgen nog confrontaties met Tunesië en Engeland op respectievelijk zaterdag 23 juni om 14 uur en donderdag 28 juni om 20 uur.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?