Belgian Tornados snellen naar goud in Glasgow

© Photonews
| De drie Borlées en Watrin halen goud op het EK Atletiek.

De Belgische aflossingsploeg in de 4x400 meter bij de mannen heeft zondagavond goud veroverd op het EK indooratletiek in het Schotse Glasgow. Toch vond Kevin Borlée het na afloop "niet de perfecte race."

Julien Watrin startte sterk en kwam als tweede door, Dylan Borlée deed nog net iets beter en lanceerde zijn broer Jonathan als leider. Jonathan Borlée startte mogelijk te snel waardoor hij in het slot nog terugviel en de leiding moest afstaan. Kevin Borlée zette dat echter recht en zorgde in 3:06.27 voor goud. Het zilver was voor Spanje (3:06.32), het brons ging naar Frankrijk (3:07.71).

Op het EK indoor van 2015 in de Tsjechische hoofdstad Praag veroverden de Tornados reeds met dezelfde bezetting goud. In Belgrado in 2017 moesten onze landgenoten vervolgens vrede nemen met zilver. Vorig jaar werden de Tornados ook al Europees kampioen outdoor in Berlijn.

'Niet de perfecte race'

"Het was niet de perfecte race", opende Kevin Borlée. "Julien (Watrin) en Dylan (Borlée) hebben goed gelopen, maar nadien is Jonathan (Borlée) te snel vertrokken. Hij mist een beetje ritme, het is zijn enige indoorwedstrijd van het seizoen en dat zag je. Ikzelf ben vervolgens vol gegaan op 250 meter. Dat was een enorme inspanning. Wanneer ik versnelde, versnelde Erta ook. Het was niet evident om hem af te houden."

Het is voor de Tornados de elfde medaille op een groot toernooi. Kevin Borlée liep al die finales. "Het is telkens weer anders", vervolgde hij. "Hier trainen we voor. Al is een training eigenlijk helemaal niet te vergelijken met een wedstrijden. Ik denk niet te veel aan wedstrijden. Je moet telkens proberen vooruitgang te boeken, aan de toekomst te denken. Hier wisten we dat we een medaille moesten halen en dat is gelukt."

Dylan Borlée toonde zich erg tevreden na afloop. "Toen we de volgorde van de Spanjaarden onder ogen kregen, wisten we dat zij snel zouden starten", legde hij  uit. "Maar wij wilden absoluut goud en wisten dat we daar klaar voor waren. Ik heb tijdens de wedstrijd goed het verloop geanalyseerd. Ik zag de Britse concurrent terugkomen op Julien Watrin en wilde hem daarom snel de stok afnemen. Tijdens mijn eigen race heb ik vervolgens lang gewacht om mijn aanval te plaatsen. We zijn allemaal enorm blij met deze titel. Het is een prachtige prestatie die we leveren. Dat verdienen we na het harde werk in de voorbereiding."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?