| De Belgian Tornados werden vierde. De vrouwen behaalden een zevende plaats.

Belgian Tornados worden vierde op de 4x400 meter in Tokio

EC
© BRUZZ - Belga
07/08/2021
Updated: 07/08/2021 15.10u

Zowel de mannelijke als vrouwelijke estafetteploeg heeft deze zaterdag het Belgisch record gebroken op de 4x400 meter. De Cheetahs werden zevende in de Olympische finale bij de vrouwen, de Tornados vierde bij de mannen.

De Belgian Tornados hebben zaterdag een vierde plaats behaald in de 4x400 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Ze liepen een tijd van 2:57.88, een nieuw Belgisch record. Het goud is voor de Verenigde Staten. Nederland werd tweede en Botswana behaalde brons.

De mannen liepen in baan 9. Alexander Doom was de startloper, gevolgd door Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kevin Borlée.

Belgian Cheetahs zevende

De vrouwelijke ploeg, met Belgisch kampioene Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt en Camille Laus, wist ook het Belgisch record te breken. Ze klokten 3:23.96. Hetzelfde viertal had dat record donderdag in de reeksen al scherper gesteld tot 3:24.08.

De Brusselse Cynthia Bolingo kon omwille van een hamstringblessure niet meelopen in de estafetteploeg.

Ook bij de vrouwen is de gouden medaille voor de Verenigde Staten. Zij behaalden de eerste plaats met een straatlengte voorsprong. Het zilver is voor Polen en de bronzen medaille voor Jamaica.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni