| Het Belgisch kampioenschap Kubb strijkt op zaterdag 20 en zondag 21 augustus neer in het Sint-Niklaasinstituut Anderlecht.

Belgisch kampioenschap Kubb strijkt neer in Anderlecht

ADD
© BRUZZ
09/08/2022

Het Belgisch kampioenschap Kubb strijkt op zaterdag 20 en zondag 21 augustus neer in het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht. Zo'n driehonderd deelnemers zullen een weekend lang strijden voor de titel.

Op 20 en 21 augustus organiseren zes vrienden, in samenwerking met Kubbfederatie.be, de vijftiende editie van het Belgisch Kampioenschap Kubb, een ludieke sport die men gerust kan omschrijven als een combinatie van bowling en petanque. Dit jaar strijkt het kampioenschap neer in het Anderlechtse Sint-Niklaasinstituut.

Na een uitgeregende editie in 2021, waardoor de finale zelfs niet kon worden afgerond, hoopt de organisatie dit jaar op wat meer hulp van de weergoden. "We zagen de bui al hangen. Dat was letterlijk en figuurlijk een dooddoener," herinnert Dimitri Decrock zich, lid van de Kubbfederatie.be en zelf speler bij Chouffekubbers.

“Amateurs, recreanten, semi-pro’s en pro’s, werkelijk iedereen kan meedoen aan dit kampioenschap.” Voor de team-spelers is er het BK Teams op zaterdag, voor zij die zich willen meten in een spelletje één tegen één is er het BK Solo op zondag. Er worden zo'n driehonderd deelnemers verwacht.

Wie zelf wil proeven van de sfeer op een kubb-toernooi, kan een team samenstellen van zes spelers om zich vervolgens in te schrijven via de website bkkubb.be. Solo-spelers zijn eveneens welkom.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni