| De Belgische atleten genieten van hun ontvangst op Brussels Airport.

Belgische atleten van Wereldspelen genieten van ontvangst op Brussels Airport

© Belga
19/07/2022

De Belgische delegatie van de Wereldspelen is dinsdag geland op Brussels Airport. Twee van de gouden atleten gaven aan Belga hun eerste reactie op de ontvangst en hun prestaties. "We zijn heel moe maar desondanks komt ons onthaal echt binnen", aldus Kim Berghmans, die samen met Lise De Meyst en Bo Hollebosch goud haalde in trio acrogym.

"Het is leuk thuiskomen zo", gaat ze verder. "Eindelijk kunnen we laten zien waarvoor we naar daar zijn gegaan, waarvoor we hebben getraind. We hebben een beloning gekregen voor al het harde werk." Het trio was dan wel favoriet, dankzij de eerste plaats op het WK in Bakoe dit jaar, toch begint elke wedstrijd opnieuw van nul, vertelt ze. "We zagen op training dat de concurrenten hard getraind hadden en door wat foutjes in de kwalificaties wisten we dat we de perfecte oefening gingen moeten turnen."

Een gouden medaille in de laatste wedstrijd voor het trio, goed om een carrière mee te eindigen, meent de gymnaste: "Het maakte de druk nog hoger maar we zijn heel opgelucht dat we met een gerust hart op turnpensioen kunnen gaan. Nu volgt er rust, genieten van de vrije tijd met de familie en vrienden, en aandacht voor de partner."

'Fantastisch'

Acrogymcollega Bram Röttger pakte goud met zijn duopartner Helena Heijens, na amper zeven maanden samen trainen. "Van in het begin was er een klik maar we hebben er ook heel hard voor gewerkt. We zijn heel blij dat we dit op deze korte tijd hebben kunnen neerzetten. Er kruipt ongelofelijk veel werk in, met dikwijls twee trainingen per dag."

Ook Röttger was blij met de ontvangst in de aankomsthal: "Het is fantastisch om zoveel volk voor ons hier te zien, om zo terug te komen." De wedstrijd zelf was anders dan anders: "Het was de grootste wedstrijd van onze carrière. Er hing ook een leuke sfeer omdat er zoveel sporten samenkomen."

Röttger hoopt om ooit acrogym op de Olympische Spelen te zien: "Het is een droom die we al lang koesteren. Hopen dat die waarheid kan worden en dat het een olympische sport kan worden. Op korte termijn weet ik niet of het ervan komt, maar ze zijn al lang aan het proberen. Ik hoop dat het er in de toekomst inzit."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni