Belgische voetbalbond verhuist in lente van 2021 naar Tubeke

© PhotoNews

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hoopt zijn volledige werking "tussen maart en mei" te verhuizen naar het Belgian Football Center in Tubeke. Dat heeft Peter Bossaert, CEO van de KBVB, donderdag aangekondigd op een persmoment in Tubeke.

De Belgische voetbalbond kondigde vorig jaar al aan te willen verhuizen naar Tubeke, waar een nieuwe bondsgebouw uit de grond gestampt zal worden op de terreinen van het Belgian Football Center.

Het Belgian Football Center net over de taalgrens in Waals-Brabant bestaat nu al uit vijf voetbalterreinen, een indoorhal en allerlei sportfaciliteiten. "En wat heel speciaal is, is ons hotel dat we zelf exploiteren", aldus Bossaert. De CEO kondigde meteen ook aan dat er vier nieuwe velden bijkomen aan de noordkant van de site.

Er zal ook een congrescentrum (met wisselende capaciteit voor 60 of 200 personen), een VAR-hoofdkwartier, een zetel voor de Pro League, gloednieuwe kleedkamers voor de Rode Duivels naast het hoofdterrein en een bondsgebouw geconstrueerd worden. Voor het ontwerp van AASP & Vincx Architects werd alvast een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd, waardoor de verhuis wellicht in de lente van 2021 kan plaatsvinden.

"Het nieuwe complex hier in Tubeke past in onze ambitie om de voetbalcultuur te veranderen. We willen een eliteomgeving ontwikkelen. Het project is uniek en 'state of the art'. De nieuwe infrastructuur voldoet aan de hoogste ecologische en kwaliteitsstandaarden", aldus een trotse Bossaert. "Het is een belangrijke peiler in onze ambitie om de Europese en internationale top na te streven. We willen een leading fedeartie zijn. De KBVB heeft vele andere federaties bezocht: nergens in Europa zal je zo'n project terugvinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?