Belgische winnaars op 20 km door Brussel: 'De supporters geven je een boost'

JC
19/05/2019

Langeafstandloper Valentin Poncelet en triatlete Alexandra Tondeur hebben de 20 km door Brussel gewonnen. Poncelet legde de afstand af in 1 uur en 34 seconden.

Bij de mannen liep Poncelet bijna de hele wedstrijd op kop. Hij liet de rest vlak na het Poelaertplein achter zich en finishte uiteindelijk met meer dan 2 minuten voorsprong op zijn eerste achtervolger Nick Van Peborgh, die drie weken geleden nog de Antwerp Ten Miles won. Justin Mahieu vervolledigt het podium bij de mannen.

Alexandra Tondeur was de snelste bij de vrouwen. De Naamse triatlete wint de loopwedstrijd al voor het tweede jaar op rij. Ze liep de 20km in 1:13:04. Ook tweede plaats Amélie Saussez bleef onder 1:15. Hélène Depoorter krijgt de bronzen plak.

Meer dan 40.000 lopers namen dit jaar deel aan de loopwedstrijd.