Bevestigd: dan toch geen Kompany bij Anderlecht tegen RWDM

© Photonews
| Vincent Kompany groet het Anderlechtpubliek in 2014. Straks keert hij terug als speler-trainer naar het Astridpark.

Het bezoekersvak van Anderlecht in het Edmond Machtensstadion is helemaal uitverkocht voor de derby tegen RWDM op 22 juni. De fans van RSCA wilden maar al te graag hun toptransfer Vincent Kompany opnieuw aan het werk zien in het paars-witte shirt, maar de speler-trainer slaat de vriendenmatch over.

In sneltempo gingen de 4.000 tickets voor de Anderlechtse supporters over de toonbank. Amper een week na de start van de ticketverkoop zijn alle beschikbare kaartjes de deur uit. Dat heeft vooral te maken met de nakende terugkeer van Vincent Kompany. De Rode Duivel zou zijn eerste wedstrijd in het shirt van RSCA spelen in het Edmond Machtensstadion.

Maar de Anderlecht-fans die Vince The Prince op 22 juni aan het werk wilden zien, komen bedrogen uit. Kompany zal de eerste week van de voorbereiding missen, zo bevestigde woordvoerster Marie Verbeke aan onze redactie. Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou de kersverse speler-coach nog van vakantie genieten. Wellicht is hij er wel bij tegen Oudenaarde op 29 juni.

Zoveelste blessure Najar

20190611_Andy_Najar_RSCA
© Photo News
| RSCA dreigt opnieuw een tijdje zonder Andy Najar te vallen.

Wie er ook niet bij dreigt te zijn tegen RWDM is Andy Najar. De verdediger liep een meniscusblessure op tijdens een oefeninterland met Honduras tegen Paraguay (1-1). Hij zou onder het mes moeten.

Anderlecht wil Najar eerst zelf onderzoeken, maar ziet de ervaren sterkhouder tussen de vele jonkies vlak voor de start van de voorbereiding uitvallen. De 26-jarige Hondurees werd de voorbije jaren niet gespaard van blessures.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?