| Alex Muzio, Alexander Blessin en Alexander Blessin tijdens de persvoorstelling.

Blessin voorgesteld bij Union: 'Mogen ons niet verschuilen achter Brugge of Antwerp'

© Belga
05/07/2023

Alexander Blessin heeft woensdag zijn eerste training geleid als coach van Union Sint-Gillis. Nadien werd de Duitser officieel voorgesteld op het trainingscomplex van de Unionisten in Lier. Blessin volgt bij Union Karel Geraerts op.

Blessin is geen onbekende in de Jupiler Pro League. Tussen juli 2020 en januari 2022 was hij trainer van KV Oostende. Daarna verkaste hij naar het Italiaanse Genoa, waar hij in december 2022 aan de deur werd gezet. "Ik heb het veld gemist", vertelde Blessin, die een krabbel zet onder een contract voor twee jaar.

Blessin komt nu in een ploeg terecht die de voorbije drie seizoenen hoge toppen scheerde. Eerst was er de titel in tweede klasse, waardoor de Brusselaars voor het eerst in 48 jaar weer in de hoogste afdeling mochten aantreden.

Het werd een succesverhaal met een tweede en derde plaats in de eerste twee seizoenen en zelfs succes in Europa. Afgelopen seizoen bereikten ze de kwartfinales in de Europa League.

"De club heeft net drie buitengewone seizoenen achter de rug en ze groeien elk jaar. Ik heb geen probleem met druk," zegt Blessin, die in 2021 werd verkozen tot Coach van het Jaar in België. De rangschikking is geen doel, maar ik wil elke wedstrijd winnen. Er zijn veel teams met veel kwaliteit in de competitie, maar wij hebben ook kwaliteit. De missie is om de top te bereiken. We mogen ons niet verschuilen achter Club Brugge of Antwerp."

Vorig seizoen was Union even virtueel kampioen op de laatste speeldag, tot Antwerp en Club Brugge die droom aan diggelen schoten. "Het einde van vorig seizoen was ongelooflijk", zegt Blessin. "Maar ik denk niet dat het een negatieve invloed had op de spelers. Ik zag in hun ogen dat ze hongerig waren naar de overwinning. Daar twijfel ik niet aan."

Blessin zit zondag voor het eerst op de bank, wanneer Union het in een vriendschappelijke wedstrijd opneemt tegen Monaco. Het competitieseizoen begint op 28 juli met een Brusselse derby tegen Anderlecht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni