Domenico Tedesco, sinds 8 februari 2023 bondscoach van de Rode Duivels, de Belgische nationale voetbalploeg

| Domenico Tedesco, sinds 8 februari 2023 bondscoach van de Rode Duivels, de Belgische nationale voetbalploeg.

Bondscoach Tedesco wil 'vuurrood' publiek voor zijn eerste duel in Brussel

© Belga
24/05/2023

In het kader van de #WirSchaffenDas-campagne roept bondscoach Domenico Tedesco op om het Koning Boudewijnstadion op zaterdag 17 juni om te toveren tot een roodgloeiende arena. Er zijn nog 7.000 tickets beschikbaar voor de eerste interland in Brussel met Tedesco als bondscoach.

"De KBVB voorziet een dj en rode pancartes, maar rekent op de supporters om met sjaals, truitjes, make-up, pruiken en andere attributen het rode feestje compleet te maken", klinkt het woensdag in een persmededeling van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Voor de start van de EK-kwalificaties werd een nieuwe fancampagne gelanceerd, met als bedoeling de fans weer warm te maken voor de Rode Duivels. Met succes, want bij de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden waren er 700 Belgische fans in Stockholm, enkele dagen later maakten 1.800 supporters de verplaatsing naar Keulen voor de oefeninterland tegen Duitsland. Tedesco beleefde met twee zeges een droomstart als bondscoach van de Rode Duivels en de fans schaarden zich weer als één blok achter het team.

Iets meer dan drie weken voor de aftrap, zijn dan ook al meer dan 35.000 tickets de deur uit voor het duel tegen Oostenrijk, dat met zes op zes aan de leiding staat in de groep van de Belgen. Er zijn dus nog slechts 7.000 tickets beschikbaar voor de eerste interland op Belgische bodem met Tedesco als bondscoach.

'Steun van de supporters meer dan welkom'

Met de rode pancartes zal een stadiongrote tifo gevormd worden. "De ambitie van de KBVB en supportersclub 1895 is duidelijk: de ontvangst van bondscoach Domenico Tedesco op Belgische bodem onvergetelijk te maken."

"Zowel in Zweden als in Duitsland heb ik de steun van onze supporters echt gevoeld", aldus Tedesco. "Er is mij gezegd dat de sfeer in Brussel nog beter is. Ik kijk dan ook heel erg uit naar mijn Belgisch debuut. We willen tegen Oostenrijk een nieuwe stap richting het EK in 2024 zetten. De steun van de supporters is dan meer dan welkom."

Tweehonderd leden van de supportersclub 1895 mogen op maandag 12 juni een VIP training van de Rode Duivels bijwonen in Tubeke. Twee dagen later is er een fan conference, waarin opnieuw tweehonderd fans het Proximus Basecamp mogen ontdekken en twee spelers zullen ontmoeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Rode Duivels, Domenico Tedesco, EK voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni