rode duivels supporters
Het belooft weer een dolle gekte te worden in Brussel.

Brussel-Stad neemt extra veiligheidsmaatregelen tijdens WK

Tim De Neve
11/06/2018

Brussel-Stad kondigt extra veiligheidsmaatregelen aan tijdens het WK voetbal, dat van 14 juni tot 15 juli gespeeld wordt in Rusland. Supporters die in de hoofdstad naar de matchen van de Rode Duivels kijken, wordt afgeraden een rugzak mee te nemen naar massabijeenkomsten. Ook herinnert burgemeester Philippe Close (PS) de supporters eraan dat vuurwerk en rookbommetjes verboden zijn.

Uiteraard zijn er niet alleen de wedstrijden van de Rode Duivels. Brussel-Stad telt 184 verschillende nationaliteiten, en 32 daarvan worden afgevaardigd op het WK. Elke dag zullen verschillende landen het tegen elkaar opnemen. In de Brusselse straten wisselen vreugdekreten en tranen van verdriet elkaar voortdurend af.

Om ervoor te zorgen dat het voetbalfeest zonder incidenten kan verlopen, nemen Brussel-Stad en de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene extra veiligheidsmaatregelen voor spontane massabijeenkomsten. In de omgeving van de Beurs zullen de gemeenschapswachters van BRAVVO en de stewards van Bruciteam patrouilleren.

"Hiernaast vraagt het gemeentebestuur aan haar burgers om respect te hebben voor het werk van onze straatvegers en de dienst netheid die de moeilijke taak zullen hebben om ons stadscentrum proper, gemoedelijk en aantrekkelijk te houden tijdens deze drukbezochte periode", luidt het in een persbericht.

Eerder kondigde Close al aan extra waakzaam te zijn tijdens WK-matchen van Marokko. Vorig jaar draaide de kwalificatie van Marokko voor het WK nog uit op rellen aan het Beursplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Rode Duivels, Philippe Close, wk 2018, Bravvo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni