| Remco Evenepoel op het balkon van het Brusselse stadhuis tijdens zijn huldiging als wereldkampioen wielrennen in oktober 2022.

De stad Brussel stelt zich officieel kandidaat voor de organisatie van het WK wielrennen van 2030. Dat maakte de stad dinsdag bekend.

Woensdag volgt vanaf 11 uur in de gemeenteraadszaal van Brucity een persconferentie om de kandidatuur van de hoofdstad uit de doeken te doen. Bij de voorstelling zal onder meer premier Alexander De Croo aanwezig zijn.

Brussel hoopt met zijn kandidatuur in de voetsporen te treden van het succesvolle WK wielrennen van 2021 in Vlaanderen, Leuven. In 2030 zal België 200 jaar bestaan, een ideale gelegenheid voor een WK op het grondgebied van hoofdstad Brussel.

De komende WK's wielrennen vinden plaats in het Schotse Glasgow (2023), het Zwitserse Zürich (2024), het Rwandese Kigali (2025), het Canadese Montréal (2026) en de Franse regio Haute-Savoie (2027). Remco Evenepoel werd vorig jaar wereldkampioen in het Australische Wollongong. Het WK vond tien keer eerder plaats in België, maar nooit eerder in de hoofdstad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni