| Niels Foerts, de nummer 6 van basketbalploeg Basic Fit Brussels.

Brussels Basket na verlengingen ten onder tegen Leuven

© Belga
10/05/2019

Leuven heeft donderdag na twee verlengingen Brussels verrast in de EuroMillions Basket League. De Bears haalden het met 90-83 (rust: 37-35).

Brussels ging goed van start en leidde met negen punten na het eerste kwart(14-23). Maar de Leuvenaren keerden de rollen om in het tweede kwart, waardoor er een 37-35 ruststand op het scorebord verscheen.

µNa de pauze was het opnieuw aan de Brusselaars om het voortouw te nemen. Met nog tien minuten te gaan leidden ze met 52-58. In de laatste seconden wist Leuven echter nog verlengingen uit de brand te slepen: 69-69. De eerste verlenging eindigde op 79-79, waardoor er nog vijf minuten bijkwamen. Daarin was Leuven duidelijk de betere: 90-83.

Leuven, negende met 10 zeges en 23 nederlagen, zet zo nummer acht Aalstar, dat virtueel het laatste ticket voor de play-offs op zak heeft, onder druk. De Oost-Vlamingen wonnen elf keer op 32 wedstrijden. Brussels (20 zeges-13 nederlagen) blijft vierde en doet een slechte zaak in de strijd met Charleroi (21 zeges-11 nederlagen) om de derde plaats.