Brussels Basket na verlengingen ten onder tegen Leuven

© PhotoNews
| Niels Foerts, de nummer 6 van basketbalploeg Basic Fit Brussels.

Leuven heeft donderdag na twee verlengingen Brussels verrast in de EuroMillions Basket League. De Bears haalden het met 90-83 (rust: 37-35).

Brussels ging goed van start en leidde met negen punten na het eerste kwart(14-23). Maar de Leuvenaren keerden de rollen om in het tweede kwart, waardoor er een 37-35 ruststand op het scorebord verscheen.

µNa de pauze was het opnieuw aan de Brusselaars om het voortouw te nemen. Met nog tien minuten te gaan leidden ze met 52-58. In de laatste seconden wist Leuven echter nog verlengingen uit de brand te slepen: 69-69. De eerste verlenging eindigde op 79-79, waardoor er nog vijf minuten bijkwamen. Daarin was Leuven duidelijk de betere: 90-83.

Leuven, negende met 10 zeges en 23 nederlagen, zet zo nummer acht Aalstar, dat virtueel het laatste ticket voor de play-offs op zak heeft, onder druk. De Oost-Vlamingen wonnen elf keer op 32 wedstrijden. Brussels (20 zeges-13 nederlagen) blijft vierde en doet een slechte zaak in de strijd met Charleroi (21 zeges-11 nederlagen) om de derde plaats.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?