Brussels lijdt in Oostende zesde nederlaag op rij

© Basic-Fit Brussels Basketball

De machine sputtert bij Basic-Fit Brussels. De basketbalploeg verloor maandagavond al voor de zesde keer op rij. In de topper van de 22e speeldag nam landskampioen Oostende met 83-68 de maat van Brusselaars.

Na een reeks van twaalf overwinningen op rij stokt de machine een beetje bij Brussels. Sinds die historische zege verloren de hoofdstedelingen zes keer. Drie daarvan waren weliswaar tegen ploeg in vorm Antwerp, nog twee tegen landskampioen Oostende.

In de Wilink Game in Paleis 12 bood Brussels de kustploeg nog stevig weerwerk, maar aan de zee was het niveauverschil duidelijk merkbaar. Caleb Walker hield met 18 punten en 5 rebounds wel het hoofd boven water bij de bezoekers.

Na 17 zeges en 4 nederlagen delen Oostende en Antwerp nu de leiding. Charleroi, dat een wedstrijd meer speelde dan het leidersduo, is op één punt derde. Brussels volgde met drie punten achterstand op de vierde plaats.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?