| De eindstand in Neder-Over-Heembeek.

Historische twaalfde zege op rij brengt basketbalclub Brussels op kop

TDN
17/02/2019

Basic-Fit Brussels is de nieuwe leider in de Belgische basketbalcompetitie. Dat hebben de troepen van Serge Crevecoeur te danken aan hun beste zegereeks uit de clubgeschiedenis. Brussels overkwam zondag een slechte start om nadien Leuven te verslaan met 87-67. Het thuispubliek vierde alweer de twaalfde overwinning op rij.

Toevallig of niet, maar Brussels had voor de historische wedstrijd tegen Leuven nieuw parket gelegd in de sporthal van Neder-Over-Heembeek. De spreekwoordelijke rode loper voor een twaalfde zege op rij leek uitgerold, maar het waren aanvankelijk vooral de bezoekers die er vleugels van kregen.

Barslecht eerste kwart

Brussels hield aanvankelijk gelijke tred, maar moest de controle gaandeweg afstaan. Na vijf minuten diepte Leuven een eerste kloofje uit, Brussels had niet meteen een antwoord in huis tegen de zoneverdediging van de bezoekers. De Brusselaars waren slordig, leden teveel balverlies en de foutenlast speelde hen al vroeg parten. Muya die eerst de bal niet vond, en daarna door de benen van een ploegmaat buitengooide: het was tekenend voor de Brusselse malaise.

De schade na het eerste kwart (13-25) was aanzienlijk, maar in het tweede kwart greep de thuisploeg terug naar haar sterkste wapen: de driepunter. Leuven verzorgde het spektakel met een fantastische alley oop, maar Brussels knabbelde onder impuls van publiekslieveling Niels Foerts aan de voorsprong. Die werd halverwege de wedstrijd teruggebracht tot 40-42.

Stevens en Niels Foerts doen het

Na de rust was Brussels helemaal los. De verdediging stond op punt en het enthousiasme van het thuispubliek had zijn effect op de troepen van trainer Crevecoeur. De motor van Amin Stevens was in de loop van het tweede kwart aangeslagen, en zou niet meer stoppen met draaien. Samen met Foerts en Muya deed de Brusselse uitblinker de Leuvenaars pijn.

De bezoekers scoorden nog slechts 25 punten in 20 minuten. Bij Brussels liet Stevens (26 punten en 11 rebounds) een erg knappe double-double optekenen. Die andere uitblinker Niels Foerts eindigde met 16 punten en 7 assists.

Met een spectaculaire dunk zette uitblinker Stevens een uitroeptekenen achter zijn beresterke match, en legde hij de 87-67 eindstand vast. De historische twaalfde zege op rij betekent meteen ook de leidersplaats in de Euromillions Basket League.