Basket: Brussels wint vlot in Leuven

Basic-Fit in actie tegen Antwerp (archiefbeeld)

Brussels heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de achtste speeldag in de Euromillions Basket League makkelijk van Leuven gewonnen met 65-88. Bij de rust stond het 38-51. Het was al de elfde zege op rij voor Brussels.

In het eerste kwart werd er meteen enorm veel gescoord in de Leuvense Sportoase, en na tien minuten stond het 20-31. Ook de tweede en de derde periode gingen naar Brussels, zij het iets nipter met eerst 18-20 en vervolgens 17-18. In de laatste tien minuten onderstreepten de mannen van coach Serge Crevecoeur nog eens hun overmacht met een 10-19, die leidde tot de 65-88 eindscore.

Voor Brussels was het dinsdag al de twaalfde zege in vijftien wedstrijden, en het wipt zelfs over Charleroi naar de tweede plaats. De Brusselaars tellen nog altijd één wedstrijd minder dan leider Oostende, en als ze ook die winnen, mogen ze zich nummer één noemen.

Het Leuven van coach Eddy Casteels blijft na zijn elfde nederlaag van het seizoen tiende en laatste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?