Brussels Urban Youth Games willen jongeren waarden bijbrengen

EDB
© BRUZZ
24/06/2019

Op maandag 24 en dinsdag 25 juni vindt de eerste editie van de Brussels Urban Youth Games plaats. Voor het sportevenement slaan atletiekcoach Jacques Borlée en de gemeente Sint-Jans-Molenbeek de handen in elkaar om jongeren van acht tot tien jaar te doen uitblinken in zeven olympische disciplines.

De stadsspelen worden niet enkel ondersteund door het Internationaal Olympisch Comité, maar ook door verschillende gerenommeerde atleten zoals Jean-Michel Saive, Justine Henin, Olivia en Kevin Borlée, Amal Amjahid, Emilie Sinia en Toma Nikiforov.

Het doel van de spelen is de jongeren nieuwe hoop te geven en de waarden van onderwijs, openheid, uitmuntendheid en zelfontplooiing te stimuleren: waarden die ook allemaal door sport worden overgedragen.

Voor het evenement komen meer dan 1.500 kinderen uit heel Brussel samen in Molenbeek om de verschillende Olympische sporten uit te proberen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Samenleving, Sporting Flagey, Urban Youth Games, jacques borlee, Jean-Michel Saive, justine henin, Amal Amjahid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni