Het voetbalseizoen 1984-1985: Union Saint-Gilloise speelt thuis tegen RWDM. De wedstrijd eindigt op 0-1

| Het voetbalseizoen 1984-1985: Union Saint-Gilloise speelt thuis tegen RWDM. De wedstrijd eindigt op 0-1.

Brussels voetbal floreert: zo ziet einde van het seizoen eruit

Jaani De Koker
© BRUZZ
12/04/2022

Het is al even geleden, maar de kans bestaat dat Brussel volgend jaar opnieuw drie elftallen in de eerste voetbalklasse telt. Naast Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht, die zich wisten te plaatsen voor de titelstrijd, speelt RWDM nog barragematchen om te promoveren naar die eerste divisie.

Voor de Molenbekenaars betekent dat nog tweemaal knallen. Op 23 april komt RFC Seraing, dat voorlaatste eindigde in de hoogste voetbalklasse, op bezoek in het Brusselse Edmond Machtensstadion. Een week later vindt de terugwedstrijd plaats in Luik. De winnaar van de barragematchen mag het volgende seizoen aanvatten tussen de grote jongens.

RSCA ziet een ander seizoenseinde tegemoet. Kompany en co spelen op paasmaandag nog de bekerfinale tegen KAA Gent. Als de ploeg die finale wint kan ze, net zoals Union dat kampioen werd van de reguliere competitie, een rechtstreeks ticket bemachtigen voor Europees voetbal.

Union zelf komt net als Molenbeek pas binnen twee weken opnieuw in actie. Weliswaar tegen Anderlecht. Beide ploegen openen de Champions’ Play-Offs met een Brussels onderonsje in het Dudenpark.

Op 15 mei, de voorlaatste speeldag van de competitie, ontmoeten beide teams elkaar opnieuw, ditmaal in het Lotto Park te Anderlecht. Tegen die tijd kan Union al kampioen zijn, maar het zou voor beide ploegen evengoed een wedstrijd op leven en dood kunnen zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni