| Claire Orcel kroonde zich recent tot Belgisch kampioene indoor.

Brusselse beloften trekken met ambities naar EK atletiek

TDN
© BRUZZ
11/07/2019

Komend weekend staat in het Zweedse Gävle het Europees atletiekkampioenschap voor beloften (tot 23 jaar) op het programma. Drie Brusselaars en ook Beerselaar Jonathan Sacoor komen er met verschillende ambities aan de start.

Florian Tshitwenu slaagde er na veel blessureleed maar net in zich in de Belgische estafetteploeg te knokken. Dat weerhoudt de poulain van Damien Broothaerts er niet van om ambities te koesteren op de 4x100 meter. “Het doel is om het Belgisch record te verbeteren. De ploeg is sterk en iedereen kan het goed met elkaar vinden”, zegt de 22-jarige Tshitwenu, die aangesloten is bij Excelsior, aan La Capitale. De estafetteploeg komt zondag in actie.

Het EK staat al maanden met stip aangeduid in de agenda van Camille Muls. De Brusselse loopster van Excelsior liet niets aan het toeval over en ging recent nog op stage in Turkije. “De concurrentie in de 800 meter is sterk, maar ik wil echt heel graag de finale halen. Dat zal niet makkelijk zijn, want ik ben een van de jongste deelneemsters”, aldus de twintigjarige Muls. De Brusselse loopt donderdag in de eerste reeks en moet proberen als eerste of tweede te finishen.

Sacoor niet individueel

In het hoogspringen zal Claire Orcel haar opwachting maken. De atlete uit Vorst heeft al wat ervaring, want deed op het EK outdoor (2018) en indoor (2019) mee met de senioren. De 21-jarige Orcel mikt niet echt op een bepaalde plaats. “De meisjes die deelnemen zijn aan elkaar gewaagd. Ik wil in de finale de hoogst mogelijke plek behalen”, blikt ze vooruit. Vrijdag komt de atlete van La Forestoise in actie in de kwalificaties, de finale is zaterdag. Orcel twijfelt er niet aan dat ze die zal halen.

Op het EK voor beloften maakt Jonathan Sacoor ongetwijfeld kans op een medaille, zelfs de gouden. Maar het toptalent uit Beersel wil vooral schitteren op het WK in Doha eind september. Daarom besliste Sacoor om op het EK beloften enkel in de aflossing (4x400 meter) uit te komen. Een finaleplaats op zondag is de minimumdoelstelling voor de ploeg.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Sporting Flagey , Claire Orcel , Jonathan Sacoor , Florian Tshitwenu , Camille Muls , EK atletiek , atletiek , Excelsior atletiekclub

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni