Sacoor gaat atletiek en studies combineren in VS

© PhotoNews
| Jonathan Sacoor veroverde in 2018 goud op het WK voor junioren in het Finse Tampere.

Jonathan Sacoor verlaat begin januari de heimat in de Brusselse rand. Het toptalent van de Belgische atletiek trekt voor vijf maanden naar de Verenigde Staten, waar hij aan de universiteit van Tennessee sportmanagement gaat studeren. "De combinatie tussen topsport en studies is ideaal."

Sacoor ontpopte zich in 2018 tot de revelatie van de Belgische atletieksport. De 19-jarige Beerselaar maakte indruk met een wereldtitel op de 400 meter op WK U20 in het Finse Tampere, maar schitterde ook al bij de senioren.

Boerenjaar

Met de Belgian Tornados, de Belgische estafetteploeg op de 4x400m, veroverde Sacoor brons op het WK indoor in Birmingham en goud op het EK outdoor in Berlijn. Hij sloot zijn seizoen af met een knappe zege in de Memorial Van Damme.

Het seizoen sloot Sacoor af met een kleine blessure, maar na bijna vier maanden rust kon hij opnieuw de atletiekpiste op. Op een winterstage onder de Spaanse zon in Tenerife ging de trainingsintensiteit opnieuw omhoog.

Volwassen worden

Net op tijd, want op 3 januari vertrekt Sacoor naar de Verenigde Staten, waar hij aan de universiteit van Tennessee gaat studeren. Én trainen, onder leiding van de gerenommeerde coach Ken Harnden. Onze landgenoot gaat er zich meten in de befaamde universiteitencompetitie NCAA.

"Ik wil er leren zelfstandiger te worden. En de Amerikaanse teamspirit leren kennen", blikt Sacoor vooruit. Hij moet er zich immers integreren in een totaal nieuwe estafetteploeg. "Maar ik pas mij overal goed aan."

Studie van vier jaar

Sacoor mag zich in elk geval opmaken voor een druk schema. "Ik heb al gehoord van anderen dat het programma van ’s ochtends tot ’s avonds goed gevuld is. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik mijn draai zal vinden. Er is per vier atleten een studiecoördinator, ik zal goed verzorgd worden."

Het toptalent krijgt er een studiebeurs. "De eerste zes maanden zijn een optie op een verdere studie van vier jaar. Ik weet niet of ik er nadien mee doorga." Maar voor de Memorial Van Damme komt Sacoor wel terug naar Brussel. Die staat met stip aangeduid in de agenda.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?