Brusselse bokser kan wereldtitel niet veroveren

Merhy (r.) bij een eerdere kamp (archiefbeeld)

Ryad Merhy is er zaterdag in het Franse Marseille niet in geslaagd om als eerste Belgische bokser een wereldtitel te veroveren. In een kamp om de vacante WBA-titel bij de cruisergewichen (-90,719 kg) verloor de 25-jarige Belg met technisch knock-out in de elfde ronde van de Fransman Arsen Goulamirian. Het is het eerste verlies voor Merhy na 24 gewonnen matches.

De 30-jarige Fransman met Armeense roots Goulamirian was op voorhand al licht favoriet. Hij heeft de steun van het thuispubliek en bereidde zich de voorbije weken intensief voor in Californië. Daar oefende hij tegen absolute toppers als Gassiev en Gennady Golovkin.

De 25-jarige Merhy, nummer twee op de WBA-lijst, haalde het dus niet van de nummer een. De scheidsrechter moest het spel na 11 reprises stilleggen omdat de Brusselaar na de herhaalde uithalen van Goulamirian op de rand van knock-out zweefde.

Na 24 zeges, waarvan 20 met KO, leed Merhy een eerste nederlaag. De 30-jarige Goulamirian bleef ook in zijn 23ste profkamp ongeslagen. Het was zijn vijftiende zege met KO. Hij daagt nu de Russische superkampioen Murat Gassiev uit (of de Oekraïner Oleksandr Usyk, die hem op 11 mei in het Saoedische Jeddah uitdaagt).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?