Zondag stond de derby White Star - Union op de voetbalagenda. White Star, leider in derde klasse B, ontving Union in het Fallonstadion. De 3.500 toeschouwers zagen een bitsige wedstrijd, die eindigde in een puntendeling. En daar mocht vooral Union best tevreden mee zijn.

De derby was een wedstrijd op het scherp van de snee, die bij momenten meer weg had van een veldslag dan van een match. Na nauwelijks vier minuten werd Baptiste Ulens van White Star Woluwe vakkundig onderuit gehaald door Anthony Cabeke. De match was onmiddellijk voorbij voor Ulens, die geblesseerd werd afgevoerd.

White Star was de enige ploeg die echt tot voetballen kwam maar toch was het Union dat kort voor de rust op voorsprong kwam via een vrije trap van Papassarantis. De thuisploeg reageerde goed na de koffie. Na een aarzeling van Danieli zette Julien Guerenne de bordjes in evenwicht.

Amper zes minuten na de gelijkmaker kreeg Papassaranis zijn tweede gele kaart voor een trekfout. Union moest daarna nog bijna veertig minuten verder met tien spelers. White Star ging daarna op zoek naar het beslissende doelpunt maar de leider nam, bevreesd voor de counters van Union, geen risico.

Het kwam wel nog tot enkele hete standjes voor het doel van Union, maar de verdediging hield vrij makkelijk stand. Zo bleef het 1-1 en daar mag vooral Union blij mee zijn.

White Star blijft dankzij het gelijkspel van co-leider Virton in Hasselt op kop in derde nationale B. Union verliest zijn derde plaats aan Bertrix.

In dezelfde reeks verloor Ternat van Woluwe Zaventem met 1-2. Zaventem staat negende. Diegem speelde 1-1 gelijk tegen Olympic Charleroi en staat tiende.