1835 Union Philippe Bormans 6

| 1835 Union Philippe Bormans 6

CEO Bormans over stadiondossier Union: 'Hopen op oplossing voor 21 juli'

© Belga
05/07/2023

Toen Pascal Smet op 18 juni ontslag nam uit de Brusselse regering had dat ook gevolgen voor het nieuwe stadion van Union Sint-Gillis. De regering had het dossier namelijk op het bureau van Smet gelegd, die dan moest zoeken naar een oplossing. Door zijn vertrek lijkt een doorbraak in het dossier veraf, en dat op minder dan een maand van de competitiestart. Toch is er een lichtpuntje, in de naam van Ans Persoons.

"Pascal Smet had een mandaat in de Brusselse regering, een mandaat dat nog steeds actief is met een deadline op 21 juli. Het is intussen Ans Persoons die de positie en het mandaat heeft overgenomen en zij zal proberen om oplossingen te vinden," vertelde Union-CEO Philippe Bormans woensdag tijdens de presentatie van de nieuwe coach Alexander Blessin.

Bormans heeft vorige week al samengezeten met Ans Persoons. "Ze is zich bewust van het probleem en is gemotiveerd om oplossingen te vinden. We hebben tijd verloren door het vertrek van Pascal Smet, omdat een vervanger tijd nodig heeft om de nieuwe dossiers te leren kennen, maar de overeenkomst gaat verder dan één persoon, het is de Brusselse regering die het mandaat heeft gegeven."

Bormans hoopt dan ook dat er voor 21 juli een oplossing wordt gevonden. "Voor ons is het echt belangrijk dat de deadline wordt gehaald, want we zitten in de grote vakantie en ook niet heel ver van nieuwe verkiezingen, dat wordt moeilijk. Ik hoop dat lokale politici zich bewust worden van het probleem en proberen samen te werken aan oplossingen. Het is normaal om vragen te hebben. Maar je moet ook openstaan voor oplossingen en dat is iets wat we nooit hebben gevoeld. Ik hoop nu dat dit zal veranderen met de tussenkomst van mevrouw Persoons."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni