Charleroi en Brussels moeten winnen op laatste speeldag om door te stoten

Niels Foerts, de nummer 6 van basketbalploeg Basic Fit Brussels Niels Foerts, de nummer 6 van basketbalploeg Basic Fit Brussels
© PhotoNews
| Verliezen is geen optie meer voor Spirou Charleroi en Brussels.
© PhotoNews
| Verliezen is geen optie meer voor Spirou Charleroi en Brussels.

Spirou Charleroi en Brussels weten wat hun volgende week te doen staat op de laatste speeldag van de eerste ronde in de FIBA Europe Cup basketbal: ze moeten beide winnen op verplaatsing om door te stoten. Charleroi treft Donar Groningen, Brussels ontmoet Pinar Karsiyaka.

De zege van het Turkse Karsiyaka woensdag in Groningen (62-79) zorgt voor meer duidelijk voor de twee Belgische clubs, die allebei in groep E uitkomen. Brussels moet winnen in Turkije en hopen een zege van Charleroi in Groningen. Bij een nederlaag is Brussels altijd uitgeschakeld.

Charleroi moet winnen in Groningen om door te stoten én hopen op een nederlaag van Brussels. Door de huidige stand van zaken kan nog maximaal één van de twee Belgische clubs doorstoten. Nog in de FIBA Europe Cup won het Turkse Bahcesehir, waar de Belg Thomas Akyazili niet mocht meespelen, met 77-88 bij het Roemeense Oradea in groep D.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?