Chege en Nassam toppen marathon in Brussel, Naert tweede op halve afstand

© Twitter Brussels Marathon
| Europees kampioen op de marathon hield het op de Brussels marathon op de halve afstand. Hij werd daarin tweede achter de Brit Nick Earl.

De Keniaan Michael Chege en Kabi Nassam hebben zondag in een uitgeregend Brussel de marathon gewonnen. Op de halve marathon eindigde Europees kampioen Koen Naert als tweede achter de Brit Nick Earl. In totaal namen zo'n 1800 mensen deel aan de volledige afstand. 6000 sportievelingen brachten een halve marathon tot een goed einde.

De tocht van 42,195 kilometer bracht de lopers van het Jubelpark via de Belliardstraat, de Wetstraat en de Koningsstraat naar het Ter Kamerenbos en het Park van Tervuren. Via de Tervurenlaan en Montgomery bereikten de lopers opnieuw het Jubelpark, waar de finish lag.

Chege klokte daar onder de triomfbogen af op 2u17'53", en hield daarmee Willem Van Schuerbeeck (2u19'11") achter zich. De Keniaan Karim Kwemboi (2u32'53") pakte het brons.

Bij de vrouwen veroverde onze landgenote Kabi Nassam (2u54'48") voor het tweede maal op rij de zege. De Française Ludivine Seulin (3u09'11") en de Noorse Inger Marit Valstad (3u10'33") mochten als tweede en derde mee op het podium.

Naert laat zich kloppen door Brit op halve afstand

Koen Naert kreeg op de halve marathon flink weerwerk van Nick Earl. De Brit en de Belg vochten het uit in een spannende eindsprint, waarin Earl aan het langste eind trok. De eindtijd van de winnaar was 1u07'16" tegenover 1u07'18" voor Naert. Sander Heemeryck werd derde in 1u09'19".

De Duitse Sonja Vernikov (1u20'5") was de beste bij de vrouwen voor de Tsjechische Marketa Marcanikova (1u23'11") en de Nederlandse Myriam Van Roeden (1u28'42").

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?