Chloé Caulier ziet sportklimmen evolueren: 'Niveau is de laatste twee jaar enorm gestegen'

Chloé Caulier ziet sportklimmen evolueren.

Chloé Caulier eindigde woensdag als achtste in de finale van de combinatie op het EK sportklimmen in München. De 25-jarige Brusselse is ambitieus in de nieuwe olympische discipline en wil op de Olympische Spelen in Parijs in 2024 meespelen voor de medailles. Caulier zag het niveau in haar sport de voorbije twee jaar sterk stijgen.

"De sport is enorm geëvolueerd en het niveau is fel verbeterd. En het blijft maar verbeteren", legde Caulier uit na haar finale in de combinatie."Dat heeft alles te maken met het feit dat de sport sinds de Spelen in Tokio vorig jaar olympisch is geworden. Er wordt heel professioneel gewerkt. De deelnemers kennen hun concurrenten door en door."

"Hier in München zie je dat alle finalisten de kwaliteiten hebben om een podium te halen", aldus Caulier. "En dat is volgens mij in alle competities het geval. Details beslissen de wedstrijden."

Olympische Spelen?

Voor Caulier wordt 2023 erg belangrijk. Ze hoopt zich volgend jaar voor het eerst te plaatsen voor de Olympische Spelen. "Ik ga nu eerst even rusten na dit EK. Het volgende doel is in oktober, met de Wereldbeker in het Japanse Morioka", gaf ze aan.

"Daar staat ook een combinatie op het programma. Dat is het hoogste niveau, met ook Amerikanen en Aziaten die hier niet aanwezig zijn. Dat wordt opnieuw heel interessant. Dit EK was een tussenstap voor mij."

"Ik wil nog verbeteren naar volgend jaar toe", gaat Caulier verder. "Dan is er het WK in Bern, maar zijn er ook de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen. Dat wordt heel belangrijk. Daar wil ik klaar voor zijn."

In Tokio was sportklimmen er voor het eerst bij en werden er medailles verdeeld in een combinatie die zowel speed, lead als boulder omvatte. In Parijs gaat het enkel nog om lead en boulder. Speed zal een aparte categorie vormen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?