Chris O'Loughlin wordt sportief directeur Union

© RUSG
| Chris O'Loughlin

De Noord-Ier Chris O'Loughlin trekt van KV Kortrijk naar Union. Daar gaat hij aan de slag als sportief directeur, zo meldt de voetbalclub uit Sint-Gillis deze vrijdag. "Een belangrijke stap in de strijd voor de titel volgend seizoen", reageert CEO Philippe Bormans. Voordien stond O'Loughlin op de loonlijst van onder meer STVV, Charlton Athletic en de Zuid-Afrikaanse ploeg Orlando Pirates.

De opvolger van Alex Hayes, de sportief directeur die in februari opstapte, is bekend. Vandaag stelt Union de veertigjarige Chris O'Loughlin voor als sportief directeur. "Het is heel belangrijk dat we opnieuw een sportief directeur hebben", zegt CEO van Union Philippe Bormans aan BRUZZ.

"Er is heel wat werk deze zomer. We hebben een heel goed seizoen gehad met een mooi avontuur in de beker, maar we hebben naast de promotie gegrepen", vertelt Bormans verder. "Volgend jaar gaan we opnieuw keihard meedingen naar die titel. Dit is een belangrijke stap."

Van Zuid-Afrika naar België

Na een spelerscarrière bij de Noord-Ierse teams Cliftonville en Larne, was hij in 2007 assistent bij Orlando Pirates, een van de grootste clubs in Zuid-Afrika. In 2009 ging hij aan de slag als hoofdtrainer van AS Vita uit Kinshasa. Die club loodste hij dat seizoen tot bij de laatste acht teams in de CAF Confederations Cup, het toenmalige equivalent van de Europa League.

Na een seizoen als assistent bij Melbourne Victory verhuisde O'Loughlin naar België om er de assistent van Yannick Ferrera bij Sint-Truiden te worden. De twee leerden elkaar kennen via LinkedIn en samen promoveerden ze in 2015 naar de eerste klasse.

Toen Ferrera naar Standard trok, volgde O'Loughlin hem op als hoofdtrainer van STVV. Daar werd hij in april 2016 ontslagen, waarna hij even de U21 van Noord-Ierland heeft gecoacht. In 2016-2017 was hij tijdens een woelig seizoen assistent bij Charlton Athletic in de Engelse League One.

Bij KV Kortrijk was hij dit seizoen assistent onder Glen De Boeck en Yves Vanderhaeghe. Met die club haalde O'Loughlin de finale van Play-off 2, die KV Kortrijk verloor van Sporting Charleroi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?