Laatste thuismatch Union: 'Mooie afsluiter voor fans, helaas geen trofee'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 15 mei 2019

Union won dinsdagavond op de voorlaatste speeldag van play-off II met 2-0 van groepswinnaar KV Kortrijk. Doordat USG geen licentie voor Europees voetbal heeft aangevraagd, zijn de Kortrijkzanen al zeker van een finaleplaats. Het was de laatste wedstrijd in het Dudenpark van het seizoen en dus bedankten fans, spelers en trainer elkaar uitgebreid. Voor ons het ideale moment om samen met trainer Luka Elsner en spelers Youssoufou Niakaté en Roman Ferber terug te blikken op het seizoen van Union.

Luka Elsner zag de zege in de laatste thuiswedstrijd als een mooie afsluiter. Hij bedankte ook de fans voor de energie die ze de ploeg telkens gegeven hebben tijdens het seizoen. "We wouden deze wedstrijd koste wat koste winnen en dat is ook gelukt. Het doet ons deugd om die energie met de fans te kunnen delen", vervolgde de Sloveense oefenmeester.

Tijdens en na de wedstrijd scandeerden de supporters Elsners naam. Dat deed hem duidelijk deugd, al vindt hij dat die aandacht eerder de spelers toebehoort. Of hij vreest dat zijn talentvolle kern zal leeglopen tijdens de transferperiode? "Dat is een legitieme vrees", verklaarde Elsner. "Ik heb zulke dingen niet in de hand."

Marktwaarde gestegen

De marktwaarde van sommige spelers is enorm gestegen in de loop van het seizoen. Ik ben hier om de kern die ik ter beschikking te heb te trainen, maar natuurlijk ben ik gehecht aan mijn spelers. Ik hoop dat ik er zoveel mogelijk kan houden."

Specifieke versterkingen zal Elsner niet vragen aan zijn bestuur. "Alle lijnen zijn al lang uitgetekend. We hebben een strak plan dat we volgen en waar we allemaal samen aan werken", besloot de coach.

Reactie Youssoufou Niakaté

Een van de spelers die wellicht de kern zal verlaten is Youssoufou Niakaté. "Ik weet niet zeker of ik de thuisfans nog zal terugzien. We hebben in ieder geval voor een mooi seizoenseinde gezorgd en dat is magnifiek. Zeker voor diegenen die ons in heel België zijn komen steunen." De Fransman heeft dan ook genoten van het seizoen: "We hebben een mooi seizoen gehad, maar het is jammer dat we geen trofee hebben kunnen pakken."

Persoonlijk heeft de aanvaller zich dit seizoen kunnen ontplooien. "Ik heb geleerd te functioneren in een nieuwe positie. Daar heb ik aan moeten werken. Voorheen speelde ik meer op de flank, nu moest ik mijn afwerking verbeteren. Ik heb daar met een enorme focus aan gewerkt en dat heeft geloond." Wat is dan de volgende stap in de carrière van Niakaté? "Zo snel mogelijk zo hoog mogelijk geraken."

Reactie Roman Ferber

Ook Roman Ferber kijkt terug op een mooi seizoen: "Met de overwinning op Kortrijk in ons eigen Dudenpark hebben we op de mooiste manier afscheid genomen van de thuisfans. Het was een heel leuk seizoen."

Union begon aan het seizoen met een bijna volledig vernieuwde kern. Ferber was een van de weinige oude bekenden. "We kenden een erg slecht seizoens begin, maar beetje bij beetje leerden we elkaar beter kennen. Zo zijn we erin geslaagd efficiënter te spelen en een mooi beker- en competitieparcours af te leggen."

Zo snel mogelijk naar 1A

De aanvaller beseft dat de goede prestaties van sommige spelers ook andere clubs niet ontgaan is. "Na een mooi seizoen zullen er wel enkele spelers weggekaapt worden, dat is zo in het voetbal", verklaarde Ferber.

"Ik denk dat we in ieder geval wel gaan proberen om een goede basis te houden om zo snel mogelijk naar eerste klasse te promoveren." Of hij zelf ook mee zal schrijven aan dat verhaal? "Hopelijk wel."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?