| Ook al stond er niets meer op het spel, de fans waren talrijk aanwezig in het Dudenpark.

Union bezorgt thuisfans mooi seizoenseinde met tweede zege op Kortrijk

Younes Haidar
© BRUZZ
15/05/2019
Updated: 15/05/2019 10.30u

Union Saint-Gilloise heeft dinsdagavond op de voorlaatste speeldag van play-off II een tweede overwinning behaald op groepswinnaar KV Kortrijk, dat al zeker is van een finaleplaats. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen eindigde op 2-0.

Na negen minuten voetballen wist Youssoufou Niakaté zijn mannetje te omzeilen en de bal met zijn linker voorbij doelman Pereira te schuiven.

Kortrijk trachtte vrijwel meteen met een antwoord te komen via Batsula. De Oekraïner nam de voorzet van Chevalier heerlijk op de slof, maar Kristiansen stak met een spectaculaire redding een stokje voor de gelijkmaker. Dat was meteen ook het laatste schot tussen de palen voor de West-Vlamingen.

Niakaté viert goal tegen Kortrijk

| Youssoufou Niakaté toont nog maar eens hoe makkelijk hij de weg naar doel vindt.

Het was even schrikken voor de thuisploeg toen het schot van Azouni een metertje naast hobbelde en Kortrijk zich zo een tweede keer in de nog prille eerste helft gevaarlijk toonde. Union speelde echter sterk countervoetbal via Tabekou’s rechterflank. Een boze Vanderhaeghe keek met lede ogen toe vanop de zijlijn.

Na een twintigtal minuten toonde Federico Vega zijn klasse met een actie langs rechts en een keurige voorzet. Het vizier van Martias Fixelles stond echter niet op scherp. Meteen daarop strandde een stevige uithaal van Niakaté in het zijnet.

Feest barst los

Bij Kortrijk, dat niets meer te winnen had in het Dudenpark en daardoor heel wat sterkhouders op de bank hield, was Teddy Chevalier zo wat de gevaarlijkste man op het veld. De Fransman zorgde rond het halfuur voor dreiging met een volley. Kristiansen zag de bal een half metertje over zijn doel vliegen.

In minuut 38 wist Rougeaux een poging van Fixelles van de lijn te houden. Selemani kon na wat geharrewar binnenkoppen, maar Lawrence Visser keurde het doelpunt af omdat Tabekou, die de beslissende pass gaf, buitenspel stond. De Kortrijkzanen probeerden nog een laatste keer voor de pauze via het hoofd van Julien De Sart. Ook zijn poging ging over.

Union deed er na de rust alles aan om scenario’s als tegen Zulte Waregem of Moeskroen te vermijden. De Brusselaars hadden honger naar een tweede doelpunt, al leek dat er niet meteen te komen in een tweede helft die maar traag op gang kwam. Uiteindelijk barstte het feest dan toch los toen Milos Stamenkovic na een hoekschop van Selemani de netten met een rake kopbal deed trillen.

Bengaals vuur en voetballende stewards

En dus haalde de Union-aanhang zonder problemen Bengaals vuur boven. Ook dat is Parc Duden. Niakaté kreeg een staande ovatie toen hij het veld mocht verlaten voor Ferber, en tot meerdere malen toe werd de naam van Luka Elsner gescandeerd. Dat toverde zichtbaar een glimlach op het gezicht van de coach. Een glimlach die snel wegtrok toen Hamzaoui, op dat moment amper tien minuten op het veld, mocht gaan douchen met een tweede gele kaart op zak.

Een weinig gemotiveerd Kortrijk wist echter niets meer uit die man-meersituatie te puren. Toen Koita zijn vrije trap in het bezoekersvak schoot, probeerde de Kortrijk-aanhang zich wakker te houden met een potje voetbal tegen de stewards. Geen slechte keuze zo bleek: Kortrijk kon niets meer tonen op het veld en moest afdruipen na het laatste fluitsignaal.

Bengaals vuur in het Dudenpark

| Aan sfeer geen gebrek in het Joseph Mariënstadion.

Na de wedstrijd groetten de spelers het thuispubliek voor een laatste keer dit seizoen. Ook de geblesseerde Percy Tau, die volgend seizoen naar Brighton & Hove terugkeert, mankte het veld op. “Please stay,” smeekten de supporters hem nog. De keuze van de Zuid-Afrikaan en zijn bestuur was echter al lang gemaakt.

En zo kan Union met trots terugkijken op een succesvolle POII-campagne. Op één speeldag van het einde kampeert USG met 20 punten op de tweede plek van zijn groep. Het moet enkel Kortrijk, dat één puntje meer telt, voor zich dulden. De leider wist in de play-offs geen enkele keer te winnen van de Brusselaars. Vrijdag trekt Union voor de laatste speeldag naar Zulte Waregem.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport , Sporting Flagey , Union Sint-Gillis , kvk , play-off II , Voetbal , USG , RUSG , Union Saint-Gilloise

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni