| Knuffels voor Gerard net na de 3-2 voor Union. Even later zou Moeskroen nog de gelijkmaker scoren.

Spektakelmatch tussen Union en Moeskroen eindigt onbeslist

TDN
© BRUZZ
11/05/2019

Union heeft zaterdag zijn voorlaatste wedstrijd in Vorst dit seizoen niet kunnen winnen. De supporters kregen wel wat hen beloofd was: veel spektakel. De partij tegen Moeskroen eindigde in een kolkend Dudenpark op 3-3. De afscheidnemende Percy Tau nam twee doelpunten voor zijn rekening, maar bleef aan de rust geblesseerd binnen.

Voor aftrap waren alle ogen gericht op Percy Tau. De Zuid-Afrikaanse koning van het Dudenpark is wellicht aan zijn laatste wedstrijden bezig voor Union. Maandag nog werd hij uitgeroepen tot 1B-speler van het jaar, genoeg redenen dus om de sambavoetballer even in de bloemetjes te zetten. Een geste die werd gesmaakt door de supporters en Tau zelf.

Blitzstart

Met Selemani als derde en Niakaté als vierde telt Union drie musketiers in de top vier, waarin enkel Storm (KV Mechelen) de vreemde eend in de bijt was. Man in vorm Selemani stond aan de aftrap tegen Moeskroen, maar Niakaté werd op de bank gehouden. Ferber kreeg nog eens een kans om zich in de gratie te spelen. Achterin recupereerde coach Elsner opnieuw zijn aanvoerder Perdichizzi.

Nog voor de aftrap gegeven kon worden toch even slapstick. Een eerste platte bal volstond niet voor ref Geldhof. Ook de tweede was niet voldoende opgepompt, maar het derde leer voldeed wel. De spelers van Union trokken hun schouders eens op en schoten verschroeiend uit de startblokken. De eastside van l'USG was in het schemerzonnetje al goedgeluimd, maar zong al snel een toontje luider.

Moeskroen ziet sterren

Want na zeven minuten bekroonde Union zijn blitzstart met een treffer. Wie anders dan de pijlsnelle Percy Tau was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te prikken. De Moeskroense goalie loste, de Zuid-Afrikaan verloste. Khandouss, steeds vaker de sterkhouder in de achterlinie, kopte luttele minuten later tegen de paal. Aan de overzijde keerde de verdediger een zeldzame, maar goede poging van Leye van de lijn.

Moeskroen zag sterren, en het was vooral die van Tau die maar niet taande. Halverwege de eerste helft werd de 1B-speler van het jaar in de diepte gestuurd: 2-0. Butez kwam er nog met een voetje tegen, maar dit was de avond van Tau. Het Dudenpark kirde van plezier en scandeerde zijn naam. Als ware het een smeekbede om er nog een seizoen bij te doen in het geel en blauw.

20190511_PercyTau_Union_Moeskroen

| Percy Tau stal de show in de eerste helft, maar viel nadien geblesseerd uit.

Even later bood Tau de 3-0 op een presenteerblaadje aan. Gelegenheidsspits Ferber zocht het hoekje, maar Butez - gegeerd door onder meer Standard - redde met een ultieme handveeg. Een feilloze eerste helft eindigde toch op een sisser. Awoniyi schermde het leer sterk af, en verschalkte Union-doelman Kristiansen in de draai. Het was 2-1 aan de rust.

Tau blijft binnen

Na de pauze kwam Tau niet meer uit de kleedkamers. De Zuid-Afrikaan zou licht geblesseerd zijn geraakt. Zijn vervanger luisterde naar de naam Niakaté. Bij Moeskroen werd tuinvoetballer Benson ingebracht, en die drukte zijn stempel op de match meteen. Union werd op de eigen helft geduwd, kraakte maar brak niet meteen. Kristiansen moest een simpel balletje lossen, maar was in de herneming wel bij de pinken.

De thuisploeg kwam er sporadisch nog eens uit op de counter. Selemani kapte zich goed vrij, maar trapte op de vuisten van Butez. Tabekou miste de rebound volledig. Net op het moment dat Union zijn greep op de match terug leek te veroveren, kregen de Brusselaars het deksel op de neus. De prima ingevallen Benson profiteerde van een zee aan ruimte en schoot overhoeks de gelijkmaker binnen.

Tien dolle minuten

In een knotsgekke slotfase rechtte Union vrij snel de rug. Na een aanval uit het boekje, waarbij zes spelers betrokken waren, kwam invaller Gérard oog in oog met Butez. Een gevoelige stift ging via de paal binnen, tot dolle vreugde van de supporters. Lang duurde de pret niet, want meteen na de aftrap stonden de bordjes al gelijk. Opnieuw was Benson de gesel van Union. Opnieuw stond het achterin niet goed.

20190511_Benson_Moeskroen

| Benson viel uitstekend in na de rust en bracht Union in moeilijkheden.

Union maakte nog het meeste aanspraak op de zege. Selemani, deze play-offs al een aantal keer trefzeker, trapte vanop afstand maar een half metertje naast. Het bleef 3-3. En de supporters die genoten met volle teugen. Vooral Tau werd na het laatste fluitsignaal bezongen. Minutenlang.

De finale van play-off 2 kan Union niet spelen, en dus valt die eer KV Kortrijk al te beurt. De Kerels haalden op het veld van rivaal Zulte Waregem verschroeiend uit met 0-5. Komende dinsdag zakt Kortrijk af naar Vorst. Union wil een laatste keer schitteren voor de trouwe supporters. Prestige, weet u wel. Of dat met Percy Tau zal zijn, is nog maar de vraag.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Sport , Sporting Flagey , Percy Tau , Union Saint-Gilloise , Moeskroen , play-off 2

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni