Percy Tau van Union, de beste speler van de Proximus League seizoen '18-'19.

Union-speler Tau is 'Speler van het Jaar' in 1B

MV
© BRUZZ
06/05/2019
Updated: 07/05/2019 09.06u

Percy Tau haalde het in de verkiezing van de Pro League van ploegmaat Faïz Selemani en KV Mechelen-speler Nikola Storm. "Ik had een fantastisch seizoen, maar vooral dankzij de club", zei Tau achteraf op het podium van het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. Anderlecht-belofte Yari Verschaeren werd verkozen tot Belofte van het Jaar, Hans Vanaken van Club Brugge schoot de hoofdvogel af en werd Profvoetballer van het Jaar.

Tau is nog maar negen maanden in België, maar maakte voldoende indruk op zijn collega-voetballer om de prijs van beste speler in de Proximus League in de wacht te slepen. De kleine Zuid-Afrikaanse spits scoorde dit seizoen elf goals en gaf zeven assists in alle competities.

De 'Speler van het Jaar van de Proximus League' werd uitgeleend door het Engelse Brighton & Hove Albion, de club van Union-eigenaar Tony Bloom. Percy Tau heeft een werkvergunning nodig om in Engeland te voetballen, die aanvraagprocedure loopt nog steeds. Aan bepaalde voorwaarden voor die werkvergunning voldoet hij voorlopig niet.

Hoogst onzeker

Of Tau volgend seizoen nog bij Union speelt is toch hoogst onzeker. "Daar kan ik nu nog niets over zeggen, dat zal de komende weken beslist worden", zei hij met de trofee in de handen.

Tau zal vermoedelijk uitgeleend worden aan een club die in ander Europees land op het hoogste niveau speelt. Dat bevestigde ook CEO van Union Philippe Bormans maandagavond in de radioshow van Sporting Flagey.

Anderlecht-jonkie Verschaeren beste belofte

De andere belangrijke prijzen op het gala waren voor Philippe Clement (beste trainer, Racing Genk), Yari Verschaeren (beste belofte, Anderlecht) en Hans Vanaken (Profvoetballer van het Jaar, Club Brugge).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , Percy Tau , Union Saint-Gilloise , Proximus League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni